Sport

#koronavirus

Vodstvo LaLige predlaže da se utakmice igraju svakih 48 sati

Vodstvo LaLige predlaže da se utakmice igraju svakih 48 sati
AP Images

Vodstvo španjolske nogometne lige predložilo je da se utakmice igraju svakih 48 sati kada se nastavi sezona, koja je od sredine ožujka u prekidu zbog pandemije koronavirusa.

O tome je u utorak putem videokonferencije razgovaralo sa španjolskim sindikatom nogometaša (AFE), koji nije sklon takvom rješenju jer bi moglo negativno utjecati na zdravlje igrača. No, sindikat je dodao da će o tom prijedlogu odluku donijeti igrači, i to glasanjem, objavio je španjolski sportski dnevnik Marca.

Međunarodni sindikat profesionalnih nogometaša (FIFpro) upozorio je da vremenski razmak između utakmica mora biti barem 72 sata.

Vodstvo lige i sindikat nogometaša (AFE) razgovarali su i o predloženom smanjenju plaća, ali detalji tog razgovora nisu poznati javnosti.

Jedanaest kola prije kraja Primere vodeća Barcelona ima 58 bodova, slijedi Real Madrid  sa 56, treća je Sevilla sa 47, a četvrti je Real Sociedad sa 46 bodova.

Španjolska je sa 8.189 preminulih od koronavirusa druga zemlja u svijetu nakon Italije po broju žrtava, dok je sa 94.417 zaraženih osoba treća po broju oboljelih nakon SAD-a i Italije. Kako bi se zaustavilo širenja koronavirusa na posao odlaze samo oni u neophodnim zanimanjima, dok ostali moraju ostati u svojim domovima, a iz kuće im je dopušteno izlaziti jedino u bolnice, trgovine s hranom, ljekarne, banke, benzinske postaje.


Reci što misliš!