Sport

#igrajzadre

Danijel Jusup: Baš sam zadovoljan kako su dečki pristupili utakmici

Danijel Jusup: Baš sam zadovoljan kako su dečki pristupili utakmici
Z.Kucelin/KK Zadar

Košarkaši Zadra sinoć su odličnim izdanjem protiv Splita izborili finale Kupa Krešimira Ćosića u kojem će se sastati sa svojim starim rivalom – zagrebačkom Cibonom.

Nakon pobjede nad Splitom s rezultatom 85-75, donosimo prve reakcije trenera Danijela Jusupa:

"Za razliku od prethodne utakmice, mislim da smo izgledali kao tim. Baš sam zadovoljan kako su dečki pristupili utakmici otpočetka te kako su bodrili jedni druge. Ima još nedostataka, muči me to rješavanje lopte u prednjem i zadnjem polju, ali to je valjda neki proces koji moramo proći. U obrani smo dobro stisnuli protivnika, vraćali se u obranu, iako smo u završnici malo pali jer stavio sam u igru neke mlađe igrače, a došlo je i do opuštanja. Međutim, htio sam da i oni osjete tu slast pobjede jer marljivo rade."

Podrška s tribina ni ovaj put nije izostala...

"Navijačima se zahvaljujem, zaista je zadovoljstvo igrati kad te ovako nose i kad su uz tebe. Zato mislim da će nam u finalu pomoć publike biti itekako potrebna jer i Cibona je došla ovdje osvojiti taj trofej."

Kritike upućene Bryonu Allenu nakon četvrtfinalnog susreta su očigledno urodile plodom?

"Jednostavno od svih igrača, tako i od Allena, očekujem angažman od početka utakmice. Protiv Puntamike to kod njega nisam vidio pa sam ga posjeo na klupu. Ako takvi nastupi nisu učestali, onda je to OK, ali ne mogu tolerirati da se od prve minute ne uđe angažirano. On je sinoć reagirao odlično i to se odmah osjetilo na igri. On nam puno znači takav, ali onakav ne. To je svakodnevna borba..."

Petak nam donosi dan predaha na završnici Krešinog kupa, a veliko finale igra se u subotu s početkom u 17:30.


Reci što misliš!