Sport

košarka, ht premijer liga

Danijel Jusup: U seriji smo negativnih rezultata, a Šibenka je prilika da to prekinemo

Danijel Jusup: U seriji smo negativnih rezultata, a Šibenka je prilika da to prekinemo
Marko Dimic/PIXSELL

Košarkaši Zadra definitivno su u crnoj seriji. Iza njih su četiri vezana poraza: Igokea, Alkar, Partizan i Mornar su se počastili bodovima kod momčadi trenera Danijela Jusupa. Je li konačno došlo vrijeme da se stvari okrenu na bolje?

U ponedjeljak u 18 sati na Višnjiku gostuje Šibenka u sklopu 18. kola HT Premijer lige, a trener smatra kako bi, uz pravilan pristup, bodovi trebali ostati u Zadru.

"Mislim da na svakoj utakmici trebamo biti koncentrirani i dati sve od sebe bez obzira na prethodni rezultat. Sad smo u nekakvoj seriji negativnih rezultata, a sljedeća utakmica je prilika da to prekinemo. Moramo to pokazati na parketu bez puno riječi, biti fokusirani na ono što trebamo napraviti i tu utakmicu probati riješiti u našu korist. Što se tiče rostera, svi su na treningu. Još imamo večeras trening, pa ćemo vidjeti hoće li to tako ostati."

Jusup je baš s rosterom imao velikih problema posljednjih tjedana. Gotovo da nema utakmice u kojoj netko nije izostao. Sada se momčadi ponovno priključio Ivan Siriščević.

"Svaki igrač je važan i dobro je da svaki igrač kad ponovno uđe da neki doprinos. Što više bude takvih igrača, šanse za pobjedom će biti veće. Mene veseli svaki povratak i to je jedna mogućnost više. U ovim utakmicama koje nadolaze mislim da će nam svaki igrač biti bitan."

Osim prekida crnog niza, Zadru bi pobjeda u ponedjeljak značila i zadržavanje prvog mjesta na ljestvici, tako da se nova dva boda nameću kao imperativ...

"Jednostavno moramo, nemamo drugog izbora nego dati sve od sebe. Ako smo neke stvari propustili u ABA ligi, to moramo nadoknaditi kroz kup i domaće prvenstvo", zaključuje trener Jusup.

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!