Sport

pod motom rogi ribarima

U Viru 5. otvoreno prvenstvo u lignjolovu

U Viru 5. otvoreno prvenstvo u lignjolovu

U nedjelju 1. prosinca održat će se peti »Otvoreni kup Vira u lignjolovu«. Virski ŠRD poziva sve Virane, vikendaše i prijatelje otoka na natjecanje, a evo pravila natjecanja!

Iz Športskog ribolovnog društva Vir pozivaju sve Virane, vikendaše i prijatelje otoka na sudjelovanje i druženje na petome po redu „Otvorenom kupu Vira u lignjolovu“. Tradicionalni virski Kup u lignjolovu održat će se 1. prosinca (nedjelja) s početkom u 15 sati, a natjecanje traje do predaje ulova u 19 sati te sa završnom svečanošću u „Konobi Kod Spavalice“. S ribarskim motom „Rogi ribarima!“, iz virskog ŠRD-a stižu pravila i propozicije natjecanja:

ALATI LOVA: peškafonda , kosavice, panula, lovi se iz barke i s obale. Ekipu sačinjavaju 2 osobe (muško, žensko ili juniori). 

KOTIZACIJA ZA NATJECANJE: iznosi 50 kuna po osobi, odnosno 100 kuna po ekipi i uplaćuje se prilikom prijave. Kotizacija za pratnju iznosi 50 kuna uz prethodnu najavu zbog ograničenih mjesta. 

EKIPA: tijekom natjecanja u barci ne smije biti drugih osoba osim natjecatelja, a mogu biti dvije ekipe u barci. Ekipu koja lovi s obale sačinjavaju dva člana koji moraju biti na istoj poziciji lova. Ekipe same osiguravaju barku i opremu za lignjolov. Organizatori otklanjaju svaku odgovornost za moguću nastalu štetu po natjecatelje ili druge osobe, odnosno imovinu.

 ZONA LOVA: lov se odvija oko otoka Vira na odabranim pozicijama bez ograničenja. 

 NATJECANJE: počinje podjelom startnih brojeva u 14:30 sati na Trgu sv. Jure na Viru (adventske kućice). Lov počinje u 15 sati i završava u 19 sati s predajom ulova u „Konobi Kod Spavalice“. Vaganje počinje u 19:15 sati, a diskvalificira se ekipa koja zakasni sa predajom ulova do 19:15 sati.  

VAGANJE: prilikom vaganja vršit će se kontrola svježine ulova od strane suca. Diskvalificira se ekipa koja na vaganje donese lignje ulovljene prije službenog početka natjecanja. Ostali glavonošci se ne boduju. U slučaju iste težine predanog ulova kod ekipa, pobjeđuje ona koji ima manje komada. Sav ulov ostaje organizatoru koji će nakon vaganja prirediti večeru natjecateljima.

REZULTATI: proglašenje pobjednika te podjela medalja i pehara predviđena je u 20:30 sati. Sudac natjecanja je Boris Bulić.

PRIJAVE: primaju se osobno u prostorijama ŠRD Vir (Put Spavalice 1), ili na mobitel (091 333 1342 Elizabeta i 091 785 2827), odnosno na mail: srdvir@gmail.com.


Reci što misliš!