Sport

riječ direktora kluba

Željko Žilavec o kaznama, utakmici s Partizanom i stanju u omladinskom pogonu

Željko Žilavec o kaznama, utakmici s Partizanom i stanju u omladinskom pogonu

Direktor Košarkaškog kluba Zadar, Željko Žilavec, stao je danas pred medije te je podijelio svoja razmišljanja o kaznama, utakmici s Partizanom, raskidu ugovora s Jamesom Farrom i stanju u omladinskom pogonu.

Za početak nekoliko servisnih informacija uoči susreta s Partizanom:

"Dvorana će biti otvorena od 16.30 i to sva četiri ulaza. Posjetitelje molimo da dođu što ranije zbog rigoroznijih pregleda. Svi koji sjede u Obiteljskom vip-u i imaju godišnje karte, morat će na poziv zaštitara pokazati osobnu kartu. Apeliram na navijače na sportsko navijanje i podršku igračima i stručnom stožeru. Znamo kakav je skor i zato nam trebaju jedinstvo, homogenost i vjera u sebe."

Malo o kaznama...

"Za utakmicu s Cibonom kažnjeni smo s 3000 eura zbog vrijeđanja gostujućeg kluba i igrača te zbog ubačenog tvrdog predmeta koji je pogodio suca u ruku. Stoga molim, ako je ikako moguće, da se to izbjegava jer ABA liga preko toga očito ne prelazi. Kažnjeni smo na svakoj domaćoj utakmici do sad i nadam se da će se to od utakmice s Partizanom okrenuti."

Ugovor s Farrom je raskinut, a informacije kako mu je klub dužan isplatiti cijeli ugovor su neistinite...

"S Jamesom Farrom je ugovor raskinut, a što se tiče visine otpremnine, ona je otprilike negdje u iznosu plaćenih kazni. Ovo je već treća sezona da se igračima s kojima je ugovor raskinut nije morao isplatiti cijeli ugovor. Sve ostale konstrukcije neću reći da su zlonamjerne, ali su lažne."

I za kraj, o konstrukcijama kako se u omladinskom pogonu loše radi i kako se ne proizvode igrači...

"Takvo razmišljanje je velika triska mladim igračima, njihovim trenerima, sportskom direktoru i cijelom klubu. Oni svaki dan naporno treniraju i onda to moraju čitati. Koliko nam je stalo do mladih govori i ova reanimacija kluba 5 bunara u kojem je sada već 10 kadeta i 5 juniora. Njima će utakmice na toj razini, uz međunarodne turnire, biti od velike koristi. Nezahvalno je govoriti o imenima, ali ako spomenem Bralu, Kormana, Modrića, Buljana, Beljana... to su samo neki od igrača koji imaju potencijala. Hoće li doći do prve momčadi, pokazat će vrijeme jer se mladog igrača se ne može proizvesti tako lako. U proteklih 10 godina je nastao vakuum u razvoju mladih igrača, to je jako dug period i potrebno je sve mlade podignuti i nešto napraviti."


Reci što misliš!