Sport

Nogomet

Luka Modrić se oporavio i bit će u momčadi Reala protiv Leganesa

Luka Modrić se oporavio i bit će u momčadi Reala protiv Leganesa
Sanjin Strukić/PIXSELL

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (34) oporavio se od ozljede bedrenog mišića zbog koje je propustio dvije posljednje utakmice Real Madrida, protiv Mallorce i Galatasaraya, pa bi se na teren trebao vratiti za sedam dana kada je na rasporedu iduća utakmica protiv Leganesa.

Modrić je srijedu trenirao sa suigračima u klupskom sportskom centru na sjeveru Madrida, izvijestio je Real Madrid nakon treninga zatvorenog za medije i javnost.

To mu je bio prvi trening s momčadi od kada je 13. listopada primio udarac u bedro desne noge tijekom utakmice Walesa i Hrvatske.

Modrić je od tada propustio prvenstveni poraz od 0-1 na Mallorci te u utorak pobjedu od 1-0 protiv Galatasaraya u Istanbulu.

Real Madrid je iduću utakmicu trebao igrati u subotu kod Barcelone, no najveći španjolski derbi je zbog prosvjeda u Kataloniji premješten na 18. prosinca.

Drugoplasirana momčad španjolskog prvenstva će tako iduću utakmicu igrati za tjedan dana, u srijedu na svom Santiago Bernabéu, protiv susjeda iz predgrađa Leganes. Modrić bi se na teren trebao vratiti u tom susretu.

Ovo mu je bila druga ozljeda ove sezone pa je od mogućih 12 utakmica za Real Madrid nastupio u njih pet, što mu je najteže otvaranje sezone od kada je obukao bijeli dres 2012. godine. Samo je jednu utakmicu, protiv Club Bruggea, odigrao svih 90 minuta.

Nikada u Madridu nije propustio toliko susreta na samom početku sezone. Godine 2016. je u početnih 12 utakmica nastupio u njih sedam, premda je kasnije pauzirao još neko vrijeme zbog ozlijeđenog koljena.

Tijekom 246 odigranih minuta ove sezone zabio je jedan gol, a upisao je i jednu asistenciju.


Reci što misliš!