Sport

Prva

Nova slavlja Hajduka i Dinama

Nova slavlja Hajduka i Dinama
Milan Šabić/PIXSELL

Nogometaši Hajduka pobijedili su u 11. kolu Prve HNL na Poljudu momčad Varaždina s 2-0 (1-0) i time sa zadržao prvo mjesto na prvoligaškoj ljestvici.

Hajduk je u utakmicu, koja je zbog očuvanja poljudskog travnjaka za kvalifikacijsku utakmicu između reprezentacija Hrvatske i Mađarske umjesto u nedjelju odigrana danas, ušao agresivno nastojeći što prije postići pogodak.

To mu se isplatilo u 21. minuti nakon što se kapetan "bilih" Josip Juranović  probio po desnom boku i lijepo uposlio Jaira kojem nije bilo teško sa pet metara poslati loptu u mrežu nemoćnog vratara gostiju Nevistića. Bio je to to četvrti gol Brazilskog napadača ove sezone, a  do povećanja vodstva domaćih  došlo je u 65. minuti u kojoj Nejašmić glavom ubacuje loptu u mrežu nakon sjajne asistencije Hamze.

Igrači Hajduka stvorili su u drugom poluvremenu još nekoliko izglednih prigoda za postizanje pogodaka ali stativa koju je u 47. minuti udarcem sa 16 metara pogodio Hamza i odlični vratar Nevistić  najzaslužniji su što gosti nisu doživjeli uvjerljiviji poraz.

Utakmicu je na stadionu Poljud pred 8.000 gledatelja Vidulin iz Kanfanara.

Strijelci: 1-0 Jairo (21),  2-0 Nejašmić (65). Crveni karton: Senić (Var, 90)

Nogometaši Dinama pobijedili su u 11. kolu Prve HNL na Maksimiru Slaven Belupo s minimalnih 1-0, pa su opet došli na bod od vodećeg Hajduka.

Dinamo je došao u vodstvo već u 5. minuti golom Brune Petkovića koji je sam realizirao kazneni udarac koji je izborio, no to je, začudo. bio i jedini gol na utakmici. Hrvatski prvak se zadovoljio tim minimalnim vodstvom, a svije velike prilike propustio je Arijan Ademi, ali je u oba navrata slabo reagirao.

Na ljestvici vodi Hajduk s 23 boda, a Dinamo je drugi s 22 boda i utakmicom manje.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!