Sport

vaterpolo, sp 2019

Barakude u ponedjeljak kreću u obranu svjetskog zlata

Barakude u ponedjeljak kreću u obranu svjetskog zlata
Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska vaterpolska reprezentacija sutra, 15. srpnja, uskače u bazen i kreće na put obrane titule Svjetskih prvaka u 12:30 po lokalnom, a 05:30 hrvatskom vremenu.

"Očekuje nas izuzetno jako protivnik koji je na završnici Svjetske lige u Beogradu pokazao svoju snagu. Te prve utakmice na prvenstvima uvijek donose određenu nervozu, zbog želje da se u prvenstvo uđe na najbolji mogući način. No vjerujem da smo s te strane napravili sve što je u našoj moći, da smo maksimalno pripremljeni i da ćemo utakmicu dočekati potpuno spremno", rekao je izbornik Ivica Tucak.

Reprezentacija je nekoliko dana prije dolaska u Gwangju prvo u Seoulu odradila pripreme s reprezentacijom Italije. Nakon toga, kao i nakon iscrpnih liječničkih pregleda odlučeno je da Marko Macan zauzme ono 13. mjesto u ekipi, a Ivan Buljubašić koji je reprezentaciji stajao na raspolaganju do zadnjih pretraga Macana, sada se uputio kući. 

"Ciljano smo došli 7 - 8 dana prije početka prvenstva kako bi ovdje odradili završne trening utakmice s reprezentacijom Italije. Vjerujem da smo potpuno spremni za početak prvenstva. Aklimatizacija je prošla. Sve je u najboljem mogućem redu. Sada idemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, a naš konačni cilj ovdje se zna", zaključio je izbornik. 

Uoči početka Svjetskog prvenstva Hrvatski vaterpolski savez dobio je daljnju potporu svojih partnera te je tako produžio svoj ugovor s Janafom kao i po prvi puta započeo suradnju s Podravkom.

"Izuzetno smo zadovoljni i ponosni što naši partneri uvijek stoje uz nas. Posebno nam je drago što uoči odlaska reprezentacije na obranu titule Svjetskog prvaka možemo s ponosom reći da je i Podravka, kao jedna od vodećih tvrtki u jugoistočnoj, srednjoj i istočnoj Europi, stala uz bok najboljima, hrvatskim vaterpolistima. Podravkini proizvodi su prisutni u više od pedeset zemalja na svih pet kontinenata, tako da je logično da se povezuju upravo sa Svjetskim prvacima", rekao je Perica Bukić, izvršni direktor HVS-a. 

Točna satnica utakmica Svjetskog prvenstva / po hrvatskom vremenu:

15. srpnja – 1. kolo: Hrvatska – Australija (05:30)
17. srpnja – 2. kolo: Hrvatska – SAD (02:50)
19. srpnja – 3. kolo: Hrvatska – Kazahstan (13:30)

Ukoliko smo prvi u skupini četvrtfinalu igramo 23. srpnja u 08:30

Ako smo drugi ili treći u skupini, valja ukalkulirati osminu finala (21. srpnja)  

Polufinalne utakmice igraju se 25. srpnja (10:00 i 11:30)

Utakmica za broncu 27. srpnja (10:00)

Finale 27. srpnja (11:30)

Sve utakmice moći će se pratiti direktno na HRT-u kao i Hrvatskom radiju. 

"Prva utakmica je uvijek jako teška, nismo upoznati s ambijentom, bazenom, a ujedno nas odmah očekuje i najteži protivnih u skupini, Australija. Moramo se skoncentrirati i biti na najvišoj mogućoj razini da bi pobijedili. U sportu nema života od prošlosti, gledamo isključivo naprijed. Naravno da se nadamo da ćemo uči u borbu za medalje, to nam je uvijek cilj, ali prvo nas sutra očekuje Australija, prva prepreka koju moramo preskočiti", zaključio je Luka Lončar.

Category: 1621 - 1621

Reci što misliš!