Sport

stiglo pojačanje

Predstavljen Karlo Uljarević: Već sam počeo trenirati, prvi dojmovi su odlični

Predstavljen Karlo Uljarević: Već sam počeo trenirati, prvi dojmovi su odlični
Mate Krezić

Prvo pojačanje Košarkaškog kluba Zadar za nadolazeću sezonu je 20-godišnji razigravač Karlo Uljarević s kojim je potpisan trogodišnji ugovor po principu 2+1. Osječanin koji je dosad igrao u Ciboni i Škrljevu u utorak je predstavljen zadarskoj javnosti.

Da je ozbiljno shvatio angažman u Zadru dokazuje i činjenica kako se već priključio treninzima na kojima sudjeluju mahom mladi igrači kao i oni na probi. Evo njegovih prvih dojmova:

"Drago mi je što sam došao u Zadar! Pokušat ću opravdati svoj dolazak u klub, pružiti što bolje igre i tako pomoći u ostvarivanju ciljeva. Došao sam prije tri dana i već počeo trenirati, zasad su dojmovi odlični."

Početak prošle sezone nije izgledao obećavajuće za Karla, no odlazak iz Cibone u Škrljevo pomogao je da mu karijera ne krene silaznom putanjom u tako mladoj dobi:

"Dogodile su se neke stvari zbog kojih sam morao napustiti Cibonu i Škrljevo se pokazalo kao najbolja moguća opcija u tom trenutku. Tamo sam sazrio igrački jer sam više igrao i imao veće ovlasti. Bio je to dobar potez. Sad sam ovdje i pokušat ću biti još bolji."

S trenerom Antom Nazorom surađivao je pretprošle sezone u Ciboni...

"Trenera Nazora poznajem, znam kako vodi trening i igru. Pokušat ću ispuniti sve što od mene traži i nadam se da ću mu biti od koristi."

U dresu reprezentacije, Karlo je već uspio oduševiti publiku na Višnjiku, što mu se itekako urezalo u pamćenje:

"Nisam tada ni trebao biti pozvan ali sam dobio priliku zbog ozljeda drugih igrača. Mislim da sam je dobro iskoristio, a publika me oduševila. Ne samo tad nego i svaki put kad sam ovdje igrao. Ljudi u Zadru prepoznaju dobre igrače i dobru košarku i mislim da ga se zato naziva gradom košarke."

Iz kluba poručuju kako se intenzivno radi na dovođenju još igrača, a pritom prednost imaju domaći igrači. Kako je kazao sportski direktor Branimir Longin, tek kad se posloži konstrukcija s domaćim igračima, kreće se u popunu rostera sa strancima.


Reci što misliš!