Sport

najavljena i rigorozna kontrola na ulazu u dvoranu

Žilavec: Nema govora o štrajku u momčadi - to su dezinformacije

Žilavec: Nema govora o štrajku u momčadi - to su dezinformacije
Mate Krezić

Tijekom utorka se u jednom dnevnom listu pojavila informacija kako košarkaši Zadra tri mjeseca nisu primili plaću te kako su pokrenuli štrajk i odigravanje utakmice s Cedevitom (četvrtak, 18 sati) doveli pod znak pitanja.

Direktor Željko Žilavec takve je napise ekspresno demantirao i ponudio stvarnu financijsku sliku u klubu.

"Uopće ne znam što bih rekao. Mislim da se svaka informacija mora provjeriti na relevantnim izvorima, a ne samo pisati zato da se popuni stupac teksta. Apsolutno se ne radi o štrajku, mada imamo svojih problema s financijama. Trenutno je u zaostatku samo jedna plaća, a i to će biti sređeno do kraja tjedna. Nije to za hvaliti se, ali mislim da u ovoj situaciji u hrvatskoj košarci kašnjenje od jedne plaće nije nekakva sramota. Ne vidim stoga razloge za takve napise, pogotovo što se svi u klubu trudimo promijeniti percepciju kluba."

Nadalje, direktor je najavio i postroženu kontrolu na ulazima za utakmicu s Cedevitom zbog neugodne situacije koja se dogodila protiv Budućnosti. Naime, zbog zapaljene baklje u dvorani, aktivirao se protupožarni sustav te je nakratko došlo do obustave električne energije u dvorani.

8ecd9086847dabb2663b718ee36629cf.jpg?v=2"Radit će sva četiri ulaza, a molio bih sve da dođu malo ranije na utakmicu jer će mjere osiguranja biti pojačanje uz rigorozan pregled. Posebno ističem kako je posljednji put u dvorani došlo do, tako je prezentirano, tehničkih problema, međutim dvorana ima svoj sistem vatrodojave koji se aktivira na temelju baklji, odnosno dima u dvorani. Klub će ubuduće snositi određene posljedice ako se to ponovi, a moguće su i kazne. Stoga molim sve posjetitelje i navijače da budu korektni u navijanju kako ne bi dolazilo do zastoja jer to remeti ritam ekipe."

Na kraju se Žilavec dotaknuo i nedavno okončanog poluzavršnog turnira juniorske ABA lige odigranog u Jazinama.

"Mislim da je turnir pokazao da, unatoč tome što Zadar nije izborio Final Four, imamo kvalitetnu momčad. Naravno, čeka nas još puno truda i znoja, ali nadam se da smo na pravom putu i da hvatamo ritam. Otpočetka smo rekli kako nema imperativa rezultata stoga je i ovo uspjeh i pokazatelj dobrog rada. Nastavljamo raditi na tome da osiguramo kvalitetan omladinski pogon i da ubuduće imamo više svojih igrača u prvoj momčadi."


Reci što misliš!