Sport

nogomet, europska liga

Dinamo ide po europsko proljeće: Večeras protiv Spartaka treba im samo bod

Dinamo ide po europsko proljeće: Večeras protiv Spartaka treba im samo bod
Igor Kralj/PIXSELL

Odbrojavaju se sati do utakmice koju Maksimir čeka gotovo pola stoljeća. Nogometaši Dinama večeras imaju priliku razbiti famozno europsko prokletstvo.

Samo se rijetki sjećaju vremena kad su Modri posljednji put prezimili u Europi... 18. ožujka 1970. igrali su zadnju proljetnu utakmicu. Sada je ova generacija na korak do ostvarenja velikog sna. U Maksimir stiže Spartak iz Trnave, a tek bod je dovoljan igračima Nenada Bjelice za potvrdu prolaza.

„Puno sam puta napomenuo da će povijesne utakmice biti na proljeće, time sam sve rekao. Pritisak uvijek postoji, sami si ga stvaramo. Želimo biti najbolji, želimo pobjeđivati. Od svojih igrača očekujem da daju maksimum, da uživaju u atmosferi koju su stvorili svojim igrama, a kakav će rezultat biti vidjet ćemo na kraju“, poručio je trener Bjelica i istaknuo:

„Imam taj problem što jako volim pobjeđivati. To moji igrači znaju i osjećaju tu moju energiju zato i jesmo pobjednička momčad. Siguran sam da će svi dat sve od sebe i vjerujem da ćemo na kraju doći do pobjede“, rekao je Bjelica te otkrio kakvu utakmicu očekuje.

„Radi se o jednoj ozbiljnoj momčadi koja ima svoju kvalitetu i momčadski duh, koja je nakon mnogo godina postala slovački prvak. Sve to respektiramo i cijenimo. Znamo da ćemo se kao i u prvoj utakmici morati jako pomučiti da pobijedimo“, napomenuo je Bjelica koji je očito stvorio vrhunsku kemiju u momčadi.

„Imam sjajnu momčadi i sjajne dečke, vrhunski su od početka sezone, sretan sam što ih treniram i s njima bih na kraj svijeta“ zaključio je Bjelica.Utakmica 4. kola Europske lige igra se u 21 sat na rasprodanom Maksimiru, osim sjevera koji će biti prazan zbog kazne UEFA-e.


Reci što misliš!