Sport

Tenis, Grand Slam

US Open: Nadal nakon petosatne drame eliminirao Thiema

US Open: Nadal nakon petosatne drame eliminirao Thiema
AP Images

Rafael Nadal i Juan Martin del Potro čine prvi polufinalni par US Opena. Nadal je u četvrtfinalu nakon pet sati borbe eliminirao Dominica Thiema, a Del Potro je trebao set manje protiv Johna Isnera...

Kao što se i najavljivalo, najzvučnije četvrtfinale donijelo je i najveću dramu. Pet sati trajala je bitka između Rafaela Nadala i Dominica Thiema, Nadal je izgubio prvi set sa 6:0, zatim se probudio i poveo s 2:1 u setovima da bi na kraju tek u tie-breaku petog seta osigurao polufinale.

Meč ne samo da je bio dramatičan i vrlo uzbudljiv već i vrlo kvalitetan s nizom sjajnih poteza s obje strane. Ovaj dvoboj svakako je ispunio očekivanja koja su stavljena pred igrače u najzvučnijem četvrtfinalnom srazu.

Nadal je vrlo loše krenuo u meč i prvi set izgubio za manje od pola sata sa 6:0. Thiem je krenuo fantastično i ostavio prvog igrača svijeta bez ijednog gema. Međutim nakon toga kreće Nadal i dobiva naredna dva seta iako je u trećem Thiem vodio s 5:3 i bio blizu svog drugog osvojenog seta. Na servisu za set je pokleknuo, zatim prokockao i 40:15 te ukupno tri lopte za ulazak u tie-break i Nadal radi preokret.

Iako je Španjolac bio u naletu, Thiem se nije predao. U četvrtom setu ponovno radi probleme Nadalu, mogao je taj set riješiti i prije u svoju korist i u 13. igri sa 7:4 uspio je izboriti peti set. Tamo su obojica čvrsto držali svoj servis, Nadal je propustio u jednom gemu 15:40 te u jednom 0:40 i odluka je pala u tie-breaku koji Španjolac dobiva sa 7:5.

U polufinalu očekuje ga dvoboj protiv Juana Martina del Potra koji je imao nešto lakši posao i za sat i pol kraće vrijeme provedeno na terenu upisao je pobjedu protiv Johna Isnera.

Isner je uspio uzeti prvi set, ali poslije toga Del Potro je dominirao i kontrolirao dvoboj te na kraju zasluženo i očekivano slavio.

Najbolji američki tenisač pogodio je 26 as servisa, no to nije bilo dovoljno. Del Potro je pronalazio način kako doći do prilika i oduzeti servis Isneru dok on s druge strane nije uspio doći niti do jednog breaka tijekom cijelog meča.

Argentinac je vrlo malo griješio, u cijelom meču imao je samo 14 neprisiljenih pogrešaka, a s druge strane pogodio je čak 49 winnera te je njegova pobjeda više nego zaslužena.

US Open, četvrtfinale:

Juan Martin del Potro (Argentina, 3) - John Isner (SAD, 11) 6:7(5), 6:3, 7:6(4), 6:2
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Dominic Thiem (Austrija, 9) 0:6, 6:4, 7:5, 6:7(4), 7:6(5)


Reci što misliš!