Sport

atletika, EP za osobe s invaliditetom

Fenomenalni Vladimir Gašpar osvojio europsku broncu u bacanju koplja!

Fenomenalni Vladimir Gašpar osvojio europsku broncu u bacanju koplja!

Vladimir Gašpar ostvario je veliki uspjeh na Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje se održava u Berlinu, osvojivši brončanu medalju hicem od 32,75 metara.

Popularni Vlado je u drugom hicu bacio novi osobni rekord duljinom 32,75 metara, što je čak 3 metra i 23 centimetra dalje od njegovog dotadašnjeg najboljeg rezultata (27,52 metara), što je u konačnici bilo dovoljno za brončanu medalju. Bravo Vlado!

Vlado je imao fenomenalnu seriju od čak 6 hitaca preko 30 metara. Odlično bacio već u prvom hicu, kad se koplje zaustavilo na 30,67 metara. Nakon već opisanog drugog u trećoj seriji je bacio 30,83 metara, u četvrtoj 32,72 metara, u petoj 30,94 i u posljednjoj šestoj 31,86 metara. Nevjerojatan niz!

Prvo mjesto osvojio je Njemac Mathias Mester hicem od 37,57 metara, a srebro Nizozemac Take Zonneveld duljinom 33,22 metara.

Čestitke Vladi i njegovom treneru Ediju Stipiću na čudesnom rezultatu i brnčanoj medalji!

"Moj životni san je bio nastupiti za Hrvatsku, a sada kada sam na Europskom prvenstvu osvojio medalju mojoj sreći nema kraja. U drugoj i trećoj seriji dao sam sve od sebe i to je bilo to", kazao je Gašpar čija je medalja prvo međunarodno odličje novoosnovani AKOSI Fortijus iz Zadra.  

Inače, na EP u Berlinu nastupilo je 600 atletičarki i atletičara iz 39 zemalja, a među njima i četiri atletičarke i 11 atletičara iz Hrvatske koji su osvojili dvije zlatne, dvije srebrne i četiri brončane medalje.


Reci što misliš!