Sport

daljinsko plivanje

Zbog uragana Lane Dina Levačić trenirala na plaži Waikiki i imala bliski susret s morskom kornjačom

Zbog uragana Lane Dina Levačić trenirala na plaži Waikiki i imala bliski susret s morskom kornjačom

Dina Levačić, splitska daljinska plivačica išćanskih korijena zbog najavljenog uragana Lane ipak neće danas preplivati 42 kilometra dug kanal Molokai na Havajima.

Havajska policija zatvorila je plažu na kojoj je dosad trenirala, te se Dina prebacila na plažu Waikiki gdje je doživjela nevjerojatno iskustvo gdje je usred treninga imala bliski susret s cijelom obitelji morskih kornjača.

-  Današnji dan nije obilježio uragan Lane, već nešto posve drugo. Zbog zatvaranja plaže od strane policije na kojoj sam do sada trenirala, danas sam se morala prebaciti na Waikiki. Iako je plivanje bilo vrlo teško, sa udarima valova u glavu, trebalo je i dosta opreza da me more ne odnese na greben, koji se proteže cijelom dužinom plaže, sve je to nestalo u jednom trenutku.

U trenutku kad sam imala bliski susret s morskom kornjačom za koju se ispostavilo da je samo dio cijele obitelji. Čak sam imala i malo sreće da je jedna od njih bila toliko mirna da mi je dopustila da ju dotaknem. Idućih 15-ak minuta postala sam petogodišnjakinja i sa nestrpljenjem gledala gdje će neka od njih izroniti. Kolika je bila najveća od njih, možete vidjeti na fotografiji, napisala je u statusu Dina uz fotografiju na kojoj rukama pokazuje veličinu kornjače.


Reci što misliš!