Sport

Klub iz Milana ide na sve ili ništa

Inter ne odustaje od mogućeg transfera godine: Modriću ugovor do “kraja karijere”

Inter ne odustaje od mogućeg transfera godine: Modriću ugovor do “kraja karijere”
Frank Hoermann/DPA/PIXSELL

Iako su šanse malene, pogotovo nakon onakve javne predstave Florentina Pereza koji je zagrmio kako je jedina šansa da Luka Modrić napusti Real Madrid da mu netko plati otkupnu klauzulu od 750 milijuna eura. No, Inter i dalje grize, a i s pravom.

Ovakav potez predsjednika Kraljeva može značiti samo jedno, panika, objavljuje sportarena. 

Upravo je i panika iz njegovih usta izmamila identične riječi kada je u pitanju bio Cristiano Ronaldo, a i panika sada radi svoje, a “Papa Perez” ponovno je na konopcima.

Inter zna da šansa postoji, o tome piše cijeli nogometni svijet pa i oni koji se njime ne bave. Gazzetta dello Sport, jedan od najpovjerljivijih medija s Čizme, najavljuje poteškoće u pregovorima jer sve ovisi o sastanku između Pereza i Modrića sljedećeg tjedna.

Najbolji veznjak na planeti izrazit će svoju želju za odlaskom, a tada niti taj ugovor koji vrijedi od 2020., pa niti ogromna plaća od devet milijuna eura neće pomoći Realu.

Inter će navodno zatražiti pomoć svojih najjačih aduta u pregovorima. Radi se o istim ljudima koji su još u srijedu završili transfer Šime Vrsaljka iz Atletico Madrida, a sada će se okomiti i na drugi klub iz španjolske prijestolnice i onu veću ribu u akvariju.

U prvom redu to će biti Predrag Mijatović, čovjek koji je dobro upoznat s Modrićem pošto je već sudjelovao u jednom njegovom trasnferu, onom iz Tottenhama u Real na ljeto 2012. godine.

Što se Nerazzurra tiče, ovo je potez na sve ili ništa – izgubili su Artura Vidala koji je praktički već u Barceloni iako je dan prije bio na pragu Milana. Ipak, kada bi mogli birati, Inter nikada ne bi odabrao Vidala ispred Modrića. Nitko ne bi, a i spominje se kako je Čileanac u lošem fizičkom stanju. Ozljeda koljena i dalje ne aktualna, no o tome će sada brinuti Katalonci.

No, što uopće Inter može ponuditi Luki, a da on to već nema u Madridu?

Prvo na popisu je možda i ono najvažnije. Baš kao i Ronaldo, Luka je u potražnji za novim izazovima, a borba za titulu nikada nije bila otvorenija. Novac nije problem, Luka je već sada dobro opskrbljen pa smanjenje plaće za nekih milijun eura (s devet na osam milijuna) i nije neki problem, pogotovo kada uzmete u obzir da bi Inter našem kapetanu ponudio ugovor sve do 2022. godine.

Modrić bi tada imao 37 godina, a to znači da je ovo praktički ugovor do kraja karijere.

Naravno, Talijani će prvo morati prodati neke igrače kao bi uopće našli resurse za ovaj nevjerojatan pothvat.

Da, možda nevjerojatan, ali itekako moguć.


Reci što misliš!