Sport

Tenis

Roland Garros: Mektić i Peya u dva tie-breaka do četvrtfinala

Roland Garros: Mektić i Peya u dva tie-breaka do četvrtfinala
Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatski tenisač Nikola Mektić u paru s Alexanderom Peyom plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa. Nakon sat i 45 minuta igre, u dva tie-breaka, bili su bolji od Ravea Klaasena i Michaela Venusa.

Novi dan na Roland Garrosu uspješno je započeo za hrvatske predstavnike, a do pobjede i prolaska u četvrtfinale parova stigao je Nikola Mektić. Hrvatski tenisač u paru s Austrijancem Alexanderom Peyom u dva je tie-breaka svladao južnoafričko-novozelandsku kombinaciju Raven Klaasen/Michael Venus.

Meč je trajao sat i 45 minuta, a za ulazak u polufinale hrvatsko-austrijska kombinacija igrat će protiv boljih iz dvoboja Kubot/Melo - Bopanna/Roger-Vasselin.

Tijekom prvog seta nije bilo prevelike razlike u igri obje kombinacije koje su uspjele dobiti i izgubiti jedan protivnički servis, a sve do dogodilo se u prva četiri gema meča. Ipak, 13. igra u potpunosti je pripala Mektiću i Peyi koji su od vodstva 3:2 povezali četiri poena i stigli do vodstva u setovima.

Odmah na otvaranju drugog seta Mektić i Peya stigli su do breaka prednosti koji su održavali sve do rezultata 4:2 kada je južnoafričko-novozelandska kombinacija uzela tri uzastopna gema i imala jednu set loptu koju nije uspjela iskoristiti.

Set je ponovno otišao do 13. igre u kojem su Klaasen i Venus imali vodstvo 4:3 uz mini-break prednosti, ali do kraja nisu uzeli nijedan poen. Mektić i Peya zaključili su još jedan tie-break pobjedom.

Roland Garros, osmina finala: 

Nikola Mektić/Alexander Peya (8) - Raven Klaasen/Michael Venus (10) 7:6 (2), 7:6 (4)


Reci što misliš!