Sport

Nogomet

Mancini: Moramo pronaći način kako vratiti Italiju tamo gdje pripada

Mancini: Moramo pronaći način kako vratiti Italiju tamo gdje pripada

Novi talijanski izbornik Roberto Mancini najavio je brzi povratak Italije na veliku nogometnu scenu nakon propuštanja Svjetskog prvenstva u Rusiji. Dodao je i kako nema većeg cilja za trenera od vođenja nacionalne momčadi.

Kao što se i ranije moglo znati Roberto Mancini preuzeo je klupu talijanske nogometne reprezentacije, a debi će imati 28. svibnja kada Italija igra protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata, nakon čega je očekuju utakmice protiv Francuske i Nizozemske.

"Ponosan sam što mi se ovo dogodilo. Mislim da je za trenera voditi nacionalnu momčad najveći cilj i jako sam sretan. Nažalost u nogometu postoje teški i negativni trenuci i sada moramo pronaći način kako vratiti Italiju tamo gdje pripada."

"Italija je uvijek bila jedna od najboljih momčadi na svijetu i nadamo se da imamo komponente na našoj strani da to i ostvarimo. Moj je cilj uvijek isti, vratiti reprezentaciju na noge da može igrati za osvajanje Europskog, a zatim i Svjetskog prvenstva. Drugih ciljeva nema.", zaključio je Mancini za službene stranice Saveza.


Reci što misliš!