Sport

nogomet, primera

Levante u čudesnoj utakmici zaustavio Barcelonu u pohodu na savršenu sezonu

Levante u čudesnoj utakmici zaustavio Barcelonu u pohodu na savršenu sezonu
La Liga

U 'ljepotici' 37. kola španjolskog nogometnog prvenstva Levante je pobijedio Barcelonu 5-4 nanijevši katalonskom velikanu prvi poraz ove sezone

Barca je do ove utakmice imala 27 pobjeda i devet neodlučenih susreta i činilo se kako će sezonu završiti bez poraza. Posebice što nikada nije izgubila od Levantea. No, za sve uvijek postoji prvi put.

Barcelona, koja je nastupila bez Lionela Messija, se toliko opustila da je nakon 56 minuta igre gubila 1-5, pa je u nastavku dvoboja španjolski prvak ubacio u brzinu više kako bi ublažio poraz.

Posljednji put Barcelona je primila pet golova u prosincu 2003. godine kada je izgubila na gostovanju kod Malage s 1-5.

Levante je poveo već u devetoj minuti, a strijelac je bio Emmanuel Boateng. Isti je igrač u 30. minuti zabio i za 2-0, a do poluvremena je smanjio Philippe Coutinho.

Levante je sjajno otvorio i nastavak susreta. U prvih 11 minuta drugog dijela domaćin je zabio tri gola, a strijelci su bili Enis Bardhi (46, 56) i Boateng (49).  Barcelona se potom uozbiljila i u idućih 12 minuta je zabila tri gola smanjivši na 5-4. Strijelci su bili Coutinho (59, 64) i Luis Suarez (71-11m). Katalonci su pokušali izboriti barem remi, ali nisu uspjeli.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je za Barcu igrao cijeli susret.

Barcelona vodi na ljestvici s 90 bodova, Atletico Madrid je drugi sa 78 bodova, dok je Real Madrid treći sa 75 bodova.


Reci što misliš!