Sport

tenis

ATP Madrid: Raonić izbacio Dimitrova

ATP Madrid: Raonić izbacio Dimitrova
AP Images

Kanadski tenisač Miloš Raonić svladao je sa 7-5, 3-6, 6-3 Bugarina Grigora Dimitrova, 3. nositelja ATP turnira Masters 1000 serije u Madridu i izborio mjesto u osmini finala

Bio je to peti dvoboj Raonića i Dimitrova, u kojem je tenisač rođen u Podgorici prekinuo niz od tri uzastopne pobjede trenutačno 4. igrača svijeta. Bio je to njihov prvi dvoboj na zemljanoj podlozi.

Kanađani će sigurno imati predstavnika u četvrtfinalu, jer će Raonić u osmini finala igrati protiv 19-godišnjeg Denisa Shapovalova koji je u utorak u tri seta bio bolji od Benoita Pairea i tako mu pokvario 29. rođendan.

Drugi poznati par osmine finala čine Argentinac Juan Martin del Potro i Srbin Dušan Lajović. Del Potro je sa 6-3, 6-3 svladao najboljeg bosansko-hercegovačkog tenisača Damira Džumhura, a Lajović je iznenadio Richarda Gasqueta i pobijedio ga u dva 'tie-breaka'.

U srijedu ćemo doznati preostale parove osmine finala, a za mjesto među 16 najboljih u Madridu borit će se i Borna Ćorić koji je u utorak sa 6-4, 6-2 nadigrao 11. tenisača svijeta Španjolca Pabla Carreno-Bustu. Ćorićev suparnik za osminu finala je Nijemac Jan-Lennard Struff. Njihov dvoboj je na rasporedu oko 20 sati.


Reci što misliš!