Sport

Nogomet SP 2018.

Mourinho: Ronaldo i Messi mogu svoje reprezentacije odvesti do kraja

Mourinho: Ronaldo i Messi mogu svoje reprezentacije odvesti do kraja
AP Images

Jose Mourinho vjeruje kako Portugal i Argentina na krilima Cristiana Ronalda i Lea Messija mogu otići jako daleko dok Brazil i Španjolsku vidi kao kandidate za naslov prvaka.

U razgovoru za brazilski ESPN Jose Mourinho osvrnuo se na šanse svog Portugala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te ga vidi kao kandidata za visok plasman.

"Portugal ima zanimljivu reprezentaciju. Bez Cristiana Ronalda bilo bi nemoguće otići do kraja, ali s njim je sve moguće." Mourinho ima slično mišljenje i o Argentini: "Vjerujem da Argentina bez Lionela Messija ne bi bila kandidat za naslov, ali s njim je jedan od favorita."

Mourinho kao kandidata za veliki rezultat vidi i Brazil koji mu se jako sviđa kao momčad.

"Jako mi se sviđa struktura brazilske momčadi i taktički i mentalitetom. Spoj je to urođenog brazilskog talenta, ozbiljnog pristupa, fizičke moći i taktičke potkovanosti. Riječ je o momčadi koja se može i dobro braniti te neće primati puno golova. Naprijed ima Williana, Neymara, Coutinha, Jesusa, igrače vrhunske kvalitete", poručuje Mourinho.

Od europskih reprezentacija kao najvećeg kandidata za visok plasman vidi Španjolsku.

"Španjolska je ponovno prava momčad. Mislim da je trenutno u boljem stanju od ostalih europskih kandidata, ali vidjet ćemo kako će to izgledati u Rusiji."


Reci što misliš!