Sport

Formula 1

Kaotična VN Azerbajdžana: Sreća se osmjehnula Hamiltonu, tragedija za Red Bull i Bottasa

Kaotična VN Azerbajdžana: Sreća se osmjehnula Hamiltonu, tragedija za Red Bull i Bottasa
Marca

63. put u karijeri, a prvi put ove sezone, Lewis Hamilton trijumfirao je na Velikoj nagradi koja se vozila u Bakuu. Britanac je napokon dočekao pobjedu u četvrtoj ovosezonskoj utrci, ali to može zahvaliti velikim greškama svojih rivala i spletu okolnosti sjajne i uzbudljive utrke u Azerbajdžanu.

Britanac je napokon dočekao pobjedu u četvrtoj ovosezonskoj utrci, ali to može zahvaliti velikim greškama svojih rivala i spletu okolnosti sjajne i uzbudljive utrke u Azerbajdžanu.

Uz Britanca na postolju se našao Kimi Raikkonen te kao veliko iznenađenje Sergio Perez, prenosi sportarena.

Sebastian Vettel koji je u utrku krenuo kao prvi završio je četvrti nakon vlastite pogreške, a rezultat karijere ostvario je Charles Leclerc s petim mjestom.

Već u prvom krugu utrke na stazu je morao sigurnosti automobil, Ocon i Sirotkin završili su nastup, a uz oštećenja su nastavili Raikkonen i Alonso.

Drugi put safety car morao je na ulice Bakua nakon prave katastrofe za Red Bull. Ricciardo je pokušao preteći Verstappena koji mu je zatvorio putanju, a kada je Australac pokušao s druge strane došlo je do sudara koji je obojicu izbacio iz utrke.

Valtteri Bottas tada je držao vodstvo, a onda četiri kruga prije kraja Vettel je napao Finca, pritom napravio pogrešku te dao šansu Hamiltonu i Raikkonenu koji to nisu propustili.

Izgledalo je da Bottasu neće pobjeda izmaknuti, no samo dva kruga prije kraja pukla mu je guma i morao je odustati. Hamilton je, ni kriv ni dužan, prvi prošao kroz cilj i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku sa 70 bodova.


Reci što misliš!