Sport

Košarka, NBA liga

NBA doigravanje: Gotova sezona za Oklahomu i Washington, Utah i Toronto prošli dalje

NBA doigravanje: Gotova sezona za Oklahomu i Washington, Utah i Toronto prošli dalje
15min.lt

Noćas su odigrane još dvije utakmice prve runde doigravanja u kojima sm saznali nove putnike u polufinale Istoka i Zapada. Toronto Raptorsi na krilima odličnog drugog poluvremena igrača s klupe stigli su do pobjede kod Washington Wizardsa, dok je Utah Jazz predvođena Donovanom Mitchellom zaključila prvu rundu slavlje protiv Oklahoma City Thundera.

23 poraza imali su Toronto Raptorsi kada bi zaostajali u gostujućim utakmicama doigravanja nakon prvog poluvremena. Međutim, noćas su probili i taj negativni rekord - u najboljem mogućem trenutku. Washington Wizardsi opasno su prijetili, pobjedom su mogli izboriti sedmu utakmicu, no kanadska momčad to nije dopustila. U konačnici je upisala pobjedu 102:92.

Nijedna momčad do sada nije uspjela doći do pobjede u gostima u ovoj seriji - Raptorsi su prvi kojima je to pošlo za rukom. Nakon prve četvrtine Washington je imao deset poena prednosti (30:20) koja se gotovo potpuno istopila do kraja poluvremena (53:50). Prvi put u vodstvo Toronto je prešao sredinom treće četvrtine, ali ključnim se pokazalo posljednjih 12 minuta koje su dobili s 29:14.

Svakako vrijedi izdvojiti veliki doprinos klupe Raptorsa koja je odigrala jako dobro drugo poluvrijeme, ubacivši 21 poen svoje momčadi, naspram šest koševa koliko je zabila klupa Wizardsa.

"Vjerujemo im cijelu sezonu. I dalje tražim uputstva koja kažu kako ne mogu igrati s drugom postavom i da su premladi, ovakvi i onakvi. Oni su dobili večeras utakmicu", kazao je trener Raptorsa Dwane Casey.

DeMar DeRozan odigrao je možda i najlošiju utakmicu u seriji koju je zaključio sa 16 poena. Nakon susreta pohvalio je ostale suigrače na velikom doprinosu: "Bilo je sjajno imati cijelu klupu na raspolaganju. Ovo je samo dokaz za sve što su napravili tijekom cijele sezone."

Raptorse je do pobjede predvodio Kyle Lowry s 24 poena, šest skokova i šest dodavanja, Jonas Valančiunas dodao je 14 koševa i 12 skokova, a Pascal Siakam 11 poena i osam skokova.

Wizardsima su pomogli niti ponovno odlični Bradley Beal i John Wall. Beal je susret zaključio s 32 poena, dok je Wall dodao 23 koša, pet skokova i osam dodavanja. Dobru utakmicu odigrao je i Markieff Morris s 12 poena i 15 skokova.

Raptorsima još samo ostaje pitanje protiv koga će igrati u polufinalu, a protivnika će saznati u nedjelju kada Indiana Pacersi i Cleveland Cavaliersi igraju sedmu utakmicu.

Ono što su obećali Jazzeri su i ispunili - prva runda doigravanja neće se vratiti u Oklahomu. U vrlo zanimljivoj utakmici Utah je pred domaćim navijačima stigla do pobjede 96:91 i s ukupnih 96:91 prošla u novo polufinale konferencije.

Međutim, nije dobro krenulo za Jazz jer se već nakon sedam minuta ozlijedio Ricky Rubio i bio prisiljen napustiti teren. Thunder je koristio nešto slabije prvo poluvrijeme protivnika, imao i devet koševa viška, ali domaćin do poluvremena uspijeva doći do poravnanja (41:41).

Kada je bilo najpotrebnije lopta je bila u rukama Donovana Mitchella koji je samostalno u trećoj dionici ubacio 22 poena i donio svojoj momčadi po prvi puta dvoznamenkastu prednost. Time je postao drugi rookie u posljednjih 50 godina koji je ubacio 20 ili više koševa u prvih šest utakmica doigravanja u karijeri - prvi je Lew Alcindor.

Jedan od najboljih novaka sezone izašao je iz igre deset minuta prije kraja kada je dobio peti prekršaj, ali vratio se polovicom posljednje četvrtine. Iako je domaćin imao 13 koševa viška (86:73) sedam minuta prije kraja, Oklahoma na krilima Westbrooka radi seriju 18:6 i dolazi na minimalan zaostatak (92:91).

Na drugoj strani Derrick Favors pogodio je šut za dva kada je uslijedila prava drama na drugom kraju terena. Čak pet napadačkih skokova uhvatili su gosti, promašivši pet uzastopnih šuteva. Paul George tražio je prekršaj pri šutu za tricu, no suci se nisu oglasili, Utah je uhvatila skok i s linije slobodnih bacanja potvrdila pobjedu. Utah će u polufinalu ići na Houston Rocketse.

Mitchell je zaključio susret s 38 poena, Derrick Favors dodao je 13 koševa i osam skokova, dok su po 12 poena dodali Rudy Gobert (13 skokova) i Joe Ingles (sedam skokova, pet asistencija).

Russell Westbrook bio je uvjerljivo najbolji u redovima Thundera s 46 poena (uz 43 upućena šuta iz igre), deset skokova i pet asistencija, međutim, izostao je učinak ostalih igrača. Paul George ubacio je tek pet poena uz šut 2/16, dok je Carmelo Anthony ubacio sedam koševa.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti