Sport

FC Barcelona

Iniesta se u suzama oprostio od Barcelone: Odlazim na vrhuncu i dok se još osjećam korisnim

Iniesta se u suzama oprostio od Barcelone: Odlazim na vrhuncu i dok se još osjećam korisnim
Edu Bayer - EFE

Andres Iniesta završava onaj najljepši dio karijere proveden u Barceloni. Nakon 16 godina provedenih u krugu prve momčadi te 22 godine u Barceloni, Iniesta napušta klub

Jedan od najprepoznatljivijih igrača Barcelone u povijesti, Andres Iniesta, napušta klub na kraju sezone. Iniesta završava karijeru u Barceloni nakon što je obilježio novije doba ovog kluba.

Igrač koji je obilježio cijelo jedno razdoblje, ostat će zapamćen kao jedan od najboljih veznjaka novijeg doba, činio je fantastičan duo s Xavijem Hernandezom i zajedno s njim predstavljao prepoznatljivu Barceloninu veznu liniju.

Danas s 33 godine napušta klub, ali ne odlazi u mirovinu. Spominje se niz destinacija od Manchester Cityja kojeg vodi Pep Guardiola, Kine, MLS-a, Bliskog istoka pa sve do Albacetea u kojem je započeo igračku karijeru u mladim kategorijama.

"Ovo je jako težak dan za mene. Uskoro neću moći davati ono najbolje od sebe za Barcelonu u svakom susretu, posebno fizički. Želim otići dok sam na vrhuncu, dok osvajamo titule i dok se još osjećam korisnim", rekao je Iniesta boreći se sa suzama.

U briljantnoj igračkoj karijeri s Barcelonom je osvojio osam titula prvaka Španjolske i nadomak je devete, šest puta osvajao je Kup kralja, sedam puta Španjolski Superkup, četiri puta Ligu prvaka, tri puta Uefin Superkup te tri puta Svjetsko klupsko prvenstvo.

U dresu Španjolske osvajao je naslov svjetskog prvaka, dva puta europskog prvaka, a bio je i europski prvak do 19 i 17 godina.

Na individualnom planu naosvajao se priznanja, ali nikada nije osvojio Zlatnu loptu. Najbliže njoj došao je 2010. godine kada je završio na drugom mjestu iza Lea Messija. Čak i Sergio Ramosustvrdio je kako je Iniesta nepravedno zaobiđen u tim izborima rekavši kako bi osvojio barem dvije Zlatne lopte da se zvao Andresinho.

Iniesta Barcelonu napušta sa 669 upisanih nastupa u svim natjecanjima.


Reci što misliš!