Sport

HT prva liga

Split "gori": Posljednji derbi sezone na rasprodanom Poljudu odlučuje o prvaku

Split

Najveći hrvatski derbi između Hajduka i Dinama igra se danas s početkom u 17 sati. Splićani traže pobjedu kojom bi došli na samo dva boda zaostatka, dok su Modri u potrazi za nova tri boda kojima vrlo vjerojatno bila potvrđena titula prvaka

Dinamo na Poljud stiže nakon minimalnog poraza od Osijeka na Maksimiru. Unatoč potpunoj terenskoj dominaciji Modri su četvrtim porazom sezone dodatno zakomplicirali borbu za naslov prvaka.

Susret u Splitu najavio je trener Nikola Jurčević.

"Potpuno smo spremni na ono što nas čeka u Splitu. Igrat ćemo u vrućoj i pravoj nogometnoj atmosferi, bit će to velika utakmica. Što se tiče utakmice s Osijekom, ona je već zaboravljena, imali smo dva dana za oporavak i potpuno smo okrenuti velikom derbiju. U Split idemo puni optimizma i želimo zadržati prednost koju imamo i po mogućnosti je i povećati."

Što se tiče sastava Dani Olmo neće biti na raspolaganju Dinamovom treneru. Nekolicina igrača zaradila je manje udarce u spomenutom dvoboju protiv Osijeka, no svi bi trebali biti na raspolaganju.

Novi posrtaj Dinama iskoristio je Hajduk na najbolji mogući način i pobjedom protiv Cibalije 4:0 stigao na samo pet bodova zaostatka.

U slučaju pobjede stanje na tablici dodatno će se zakomplicirati i Bijeli bi mogli ugroziti Dinamo na prvom mjestu.

"Psihološki, taktički i kondicijski smo jako dobro. Forma momčadi je u porastu, igramo sve bolje i uvjeren sam da su ostvareni svi preduvjeti da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu. Ne bih nikoga stavljao u ulogu favorita jer derbiji nose svoje specifičnosti i faktore koje je nekada teško predvidjeti", kazao je uoči utakmice trener Hajduka Željko Kopić.

Bijeli iz utakmice u utakmicu imaju sve širi kadar s obzirom na povratak ozlijeđenih igrača. U momčad će se vratiti i Mijo Caktaš koji je odradio kaznu zbog tri žuta kartona.


Reci što misliš!