Sport

FC Barcelona

Valverde: Čestitam svojim igračima, uspješno smo se vratili nakon teškog poraza

Valverde: Čestitam svojim igračima, uspješno smo se vratili nakon teškog poraza
AP Images

Nakon utakmice Barcelone i Valencije (2:1) u kojoj je katalonski klub srušio 38 godina star rekord po broju pobjeda u nizu, trener obiju momčadi izgledali su zadovoljno

Nakon teškog poraza u Ligi prvaka protiv Rome (3:0) i neočekivanog ispadanja iz daljnjeg natjecanja, Barcelona se uspješno vratila pobjedom u nacionalnom prvenstvu. Iako još uvijek nisu matematički osigurali naslov, prednost Barcelone je prevelika da se može razmišljati o drugoj mogućnosti.

"Morali smo napraviti korak više u današnjoj utakmici, bilo je to iznimno važno. Valencia je osvojila 25 od 27 bodova u posljednje vrijeme i imaju izvrsnu sezonu. Još je šest utakmica do kraja i mi moramo osvojiti šest ili sedam bodova za potvrdu naslova", prenosi izjavu trenera Barcelone Ernesta Valverdea, Football Espana.

Utakmica je bila zanimljiva i mogla je završiti i drugačijim ishodom. Barcelona je mogla na kraju susreta slaviti i većom razlikom, ali je i Valencia imala svojih šansi u prvom dijelu. Valverde je svakako zadovoljan kako je njegova momčad na kraju reagirala.

"Uspješno smo se vratili nakon teškog poraza. Čestitam igračima na tome, nije im bilo lako. Pretrpjeli smo veliko razočaranje i oni su fenomenalno reagirali i iznijeli veliku odgovornost na svojim leđima. Navijači su isto bili odlični, trebamo ih. Znamo da smo podbacili u Rimu, ali gledamo prema naprijed. Možemo postići velike stvari i nećemo izgubiti karakter", zaključio je Valverde.

S druge strane, trener Valencije Marcelino, unatoč porazu bio je iznimno ponosan na svoje igrače. Valencia je pružila odličnu partiju, bila nekoliko puta vrlo blizu izjednačujućeg pogotka no onda ih je drugi gol Barcelone pokopao.

"Kada igrate protiv momčadi kao što je Barcelona, završetak akcije je bitan. Mi nismo dobro završavali situacije a kada se nađete protiv izvrsnog golmana, onda je to još i teže. Ponekad ne igramo dobro, ali danas nije bio slučaj. Šteta je što nismo zabili kada smo mogli, ali sam ponosan na momčad, ne samo zbog današnje utakmice, nego zbog cijele sezone. Ako želite pobijediti Barcu, morate iskoristiti sve šanse i oni moraju igrati loše. Njima je Ter Stegen bio najbolji igrač. Ali to je tako, nismo mogli više napraviti", iskren je bio trener Valencije koji sigurno neće očajavati jer će njegova momčad sljedeće sezone gotovo sigurno nastupiti u Ligi prvaka.


Reci što misliš!