Sport

polufinale lige prvaka

Heynckes: Bit će to susret giganta; Klopp: Nikada nisam igrao u Rimu

Heynckes: Bit će to susret giganta; Klopp: Nikada nisam igrao u Rimu

Nakon izvlačenja parova Lige prvaka, glavni akteri završnice natjecanja otkrili su kako su zadovoljni ždrijebom

Definitivni klasik između Bayerna i Real Madrida, gledatelji će ponovno moći gledati u polufinalu Lige prvaka. Nema dvojbe kako će ovaj susret privući pažnju i onih koji inače nisu redoviti pratitelji nogometa. Prošlogodišnji četvrtfinalni dvoboj, ove godine donijet će novog finalista.

"Treba nam dobar rezultat u Münchenu kojim ćemo se vratiti na Bernabeu. U ovom dijelu natjecanja teško je izbjeći težak ždrijeb. Ako trebamo ići tim putem, spremni smo na to. Stvarno želimo biti u Kijevu. Bayern je samo nastavak najtežeg ždrijeba nakon PSG-a i Juventusa", rekao je direktor Real Madrida Emilio Butragueno.

Klubovi poput Reala ili Bayerna uvijek su spremni na najteže dvoboje i nikada im takvi susreti ne padaju teško. Najvećim klubovima upravo su ti dvoboji najslađi. Sličnog su mišljenja i u bavarskom klubu.

"Doista veliki protivnik. Ispali smo od njih prošle godine. Ove godine želimo biti bolji. Ako želite igrati u finalu, morate biti u stanju pobijediti svaku momčad. Optimističan sam", rekao je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić, dok je trener Bayerna, Jupp Heynckes dodao: "Bit će to susret giganta"

Drugi par polufinala jednako je zanimljiv. Rijetko tko bi prije sezone vjerovao da će upravo susret Liverpoola i Rome odlučivati o finalistu. U oba kluba zadovoljni su ždrijebom jer su ipak izbjegli možda i najteže suparnike.

"Ovo je idealna prilika za nas da uspijemo u nečemu u čemu nismo prijašnjih godina. Ipak, bit će jako teško jer je Liverpool iznimno jaka momčad. Moramo razmišljati o sebi i napraviti ono što smo uradili protiv Barcelone", izjavio je sportski direktor Rome Monchi.

Liverpoolov strateg Jürgen Klopp rekao je kako nimalo ne podcjenjuje Romu niti misli kako je talijanski klub najbolji ždrijeb. Klopp je svjestan kako će njegova momčad morati biti odlična kako bi uspjela proći u finale.

"Ako netko misli da je ovo najlakši ždrijeb, neka razmisli ponovno. Očito nije gledao utakmice protiv Barcelone. Igrao sam protiv Bayerna više puta, a često nas je ždrijeb spajao i s Real Madridom. Ipak, nikada nisam igrao u Rimu. Prva utakmica je na Anfieldu i stvarno jedva čekam jer sam uvjeren da će atmosfera biti posebna. Bit će odlično", Kloppovu izjavu prenosi Liverpool Echo.


Reci što misliš!