Sport

Košarka

Finale ABA lige: Crvena Zvezda izjednačila pred svojim navijačima

Finale ABA lige: Crvena Zvezda izjednačila pred svojim navijačima
Crvena zvezda mts

U drugoj utakmici finala ABA lige, Crvena zvezda je na svom terenu slavila protiv Budućnosti te tako poravnala u finalnoj seriji na 1-1

Nakon druge utakmice finala, Crvena zvezda je izjednačila u seriji te tako učinila nastavak finala ABA lige još neizvjesnijim. Dvije utakmice u dva dana ostavile su danak na igri obje momčadi te utakmica nije bila prelijepa, ali Crvena zvezda je došla do toliko željene pobjede.

U prvoj četvrtini bilo je jasno kako je pritisak velik na domaću momčad. Vodstva su se izmjenjivala i sve do samog kraja prve dionice nitko nije imao veće vodstvo. U posljednjim trenucima četvrtine, Zvezda ipak pokazuje više koncentracije i dolazi do vodstva 17:13.

Činilo se kao da je Crvena zvezda ipak probila tu početnu nervozu i krenula bolje igrati. U nastavak susreta bolje su ušli domaći i poveli s 29:19. Tu je Crvena zvezda imala veliku priliku i morala je bolje iskoristiti potpuno loš ulaz gostiju u drugoj četvrtini.

Ipak, umjesto da možda i napravi odlučujući korak ka pobjedi, Zvezda vraća goste u igru. U posljednje dvije i pol minute ušlo se s vodstvom domaćina 31:24. Do kraja prvog dijela, domaća momčad više nije postigla niti koš što je omogućilo Budućnosti da rezultatom 31:31 ode na odmor.

Slično kao i u prvom susretu, Budućnost je bolje odigrala treću četvrtinu. Nakon samo dvije minute nastavka susreta, Nemanja Gordić je tricom doveo Budućnost u vodstvo 31:39. Prevedeno, to je značilo da je Crvena zvezda bila bez koša gotovo četiri i pol minute, a Budućnost napravila seriju 15:0.

Kao što je Crvena zvezda protratila vodstvo u drugoj četvrtini, tako su gosti uzvratili u trećoj. Puno su griješili u tim trenucima što je omogućilo Crvenoj zvezdi da se vrati u utakmicu. Imala je Budućnost ponovno vodstvo od šest poena, no u posljednju četvrtinu ulazi se s vodstvom gostiju od samo jedan razlike, 47:48.

Posljednja dionica utakmice bila je najuzbudljivija, ali i košarkaški najlošija. Obje ekipe su puno griješile, potpuno nepotrebno šutirale trice u trenucima kada je trebalo smiriti igru i probati na lakši način doći do koševa. Nervoze je bilo podosta na obje strane iako se ona puno više osjećala kod domaćeg sastava koji se doista nalazio u nezavidnoj poziciji.

U posljednjih pet minuta ušlo se rezultatom 56:56 što je značilo da se mogla očekivati iznimno stresna i napeta završnica. U tim ključnim minutama većina akcija išla je preko Alena Omića, centra s kojim se košarkaši Budućnosti nisu mogli nositi.

Preciznim šutem s linije slobodnih bacanja, Omić je doveo Crvenu zvezdu u vodstvo 65:59 svega minutu i pol prije kraja. Bilo je vidljivo da su obje momčadi na izmaku snage i prave šanse za preokret više nije bilo. Na kraju je Crvena zvezda slavila rezultatom 69:59.

Najbolji pojedinac kod domaće momčadi bio je Omić koji je na kraju upisao 15 koševa i 10 skokova, dok je kod Budućnosti najbolji bio Gordić s 22 koševa. Sljedeća utakmica na rasporedu je u petak u Podgorici, dok će se četvrti susret igrati u subotu, također u Podgorici. U slučaju da obje momčadi upišu po jednu pobjedu, peti i odlučujući susret igrat će se u ponedjeljak u Beogradu.

ABA liga, finale:

Crvena zvezda - Budućnost 69:59 (1-1)


Reci što misliš!