Sport

Nogomet

SP 2018: Munir El Haddadi želi s Marokom na SP

SP 2018: Munir El Haddadi želi s Marokom na SP

Napadač Barcelone na posudbi u Alavesu Munir El Haddadi ne odustaje od namjere da zaigra za Maroko na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, pa se, nakon odbijenice od strane FIFA-e, odlučio žaliti Sudu sportske arbitraže u Lausannei

El Haddadi (22) je rođen u Španjolskoj i odigrao je 16 utakmica za španjolsku U21 vrstu te jednu jedinu - protiv Makedonije u kvalifikacijama za EURO 2016 u rujnu 2014. godine - za seniorsku reprezentaciju Furije.

No, upravo zbog te utakmice, FIFA je odbila zahtjev El Haddadija i marokanskog nogometnog saveza da mu odobre nastupati za Maroko, čije državljanstvo također ima jer mu je otac rođen u Maroku.

Odluka Suda sportske arbitraže očekuje se  sredinom svibnja, samo mjesec dana prije početka SP-a, a ako presuda bude u njegovu korist, tamo bi igrao prvu utakmicu upravo protiv Španjolaca.

Maroko je u skupini B sa Španjolskom, Iranom i Portugalom, a Marokanci bi itekako bili sretni s igračem koji je u 26 utakmica postigao četiri gola za Barcelonu, igrao je i za Valenciju dok je od 2017. u Alavesu odigrao 27 utakmica i zabio 7 golova.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti