Sport

Košarka, NBA liga

Hezonjinih 12 koševa u porazu Orlanda

Hezonjinih 12 koševa u porazu Orlanda
Screenshot

VIDEO: Mario Hezonja je upisao solidan učinak s 12 koševa u još jednom porazu svojih Orlando Magica, dok je Ante Žižić uz skromnu minutažu bio slab u pobjedi Cleveland Cavaliersa

Orlando Magic je poražen u gostima od Milwaukee Bucksa sa 102-86 iako su domaćini igrali bez Giannisa  Antetokounmpoa. No, predvodio ih je Shabazz Muhammad s 22 poena, Eric Bledsoe je upisao triple-double s 20 koševa, 12 skokova i 11 asistencija, a Khris Middleton je ubacio 18 koševa. 

Za Orlando (24-57) je ovo treći uzastopni poraz i treći u sezoni od Milwaukeeja (44-37). To je također i zadnja utakmica u gostima Magica.

Bucksi će biti šesti na Istoku ako pobijede u zadnjoj utakmici u Philadelphiji raspoložene 76erse.

Nikola Vučević je zabio 17 koševa i ugrabio 10 skokova, dok je Bismack Biyombo ubacio 14 uz šest skokova. Hezonja je u 30 minuta upisao 12 koševa (šut iz igre 5/12) no promašio je svih šest pokušaja za tricu. Tome je dodao pet skokova i jednu ukradenu loptu. 

Cleveland Cavaliers su sa 123-109 bili bolji od New York Knicksa u Madison Square Gardenu. Kevin Love je bio najbolji strijelac Cavsa s 28 koševa, a LeBron James je dodao 26 koševa, 11 asistencija i šest skokova. Žižić je dobio samo minutu i u tom je vremenu zabio dva koša (1/1). 

Michael Beasley je zabio 20 koševa za Knickse kojima je ovo šesti poraz u sedam utakmica.

Denver Nuggets su s 88-82 svladali Portland Trail Blazerse, a Nikola Jokić je upisao svoj drugi triple-double u isto toliko utakmica. Denver je ovom pobjedom ostao u igri za doigravanje.Trenutačno je izjednačen s Minnesotom na osmom mjestu Zapadne konferencije. Momčad koja pobijedi u srijedu dobiva mjesto u završnici. 

Jokić je zabio 15 koševa i tome je pridodao 20 skokova i 11 asistencija za Nuggetse. Will Barton je bio najučinkovitiji u redovima Nuggetsa sa 22 koša, dok je kod Poretlanda najbolji bio Damian Lillard s 25 koševa. Blazersima je ovo četvrti uzastopni poraz i propustili su priliku da pobjedom osiguraju prednost domaćeg terena u prvom krugu završnici. No, ako pobijede Utah Jazz u srijedu, mogu biti treći na Zapadu.

San Antonio Spurs su 21. put zaredom osigurali nastup u završnici, svladavši sinoć s 98-85 Sacramento Kingse. Rudy Gay je ubacio 18 koševa, a Manu Ginobili 17.

Ova pobjeda je omogućila Spursima (47-34) da nastave najdulji niz postsezona u NBA i izjednače se s Portland Trail Blazersima (1983.-2003.) na drugom mjestu. Syracuse Nationals/Philadelphia 76ers drže rekord s 22 sezone od 1950. do 1971.

Spurs mogu biti peti ili čak osmi na Zapadu, ovisno o rezultatima utakmica koje se igraju u utorak i srijedu.

Najbolji strijelac utakmice bio je Willie Cauley-Stein s 25 koševa za Sacramento (26-55) koji više nema izgleda za završnicu.

Minnesota Timberwolves nastavili su svoj put prema mjestu u doigravanju pobjedom nad Memphis Grizzliesima od 113-94. Karl-Anthony Towns je zabio 24 koša uz 18 skokova za pobjedu kojom su Timberwolves (46-35) ostali u igri za postsezonu. Nakon pobjede Denver Nuggetsa nad Portland Trail Blazersima, utakmica u srijedu između Nuggetsa i Timberwolvesa u Minnesoti odlučit će tko ide u završnicu.

Ako New Orleans Pelicans izgube od Los Angeles Clippersa i od San Antonio Spursa u srijedu, i Nuggets i Timberwolves idu u doigravanje.

Russell Westbrook je sinoć upisao svoj 25. triple-double ove sezone za pobjedu Oklahoma City Thundera od 115-93 nad Miami Heatom čime je ta momčad, sedma na Zapadu, osigurala nastup u doigravanju, osmi put u 10 sezona otkako su se preselili iz Seattlea. Westbrook je ubacio 23 koša, ugrabio je 18 skokova i upisao 13 asistencija. Paul George je dodao 27 koševa, a Jerami Grant 17.

Josh Richardson je predvodio Miami s 18 koševa, dok je Hassan Whiteside dodao 16. Miami je još prošli tjedan osigurao postsezonu, ali je pao sa šestog na sedmo mjesto Istočne konferencije i izjednačen je s Milwaukeejem. 


Reci što misliš!