Sport

RUKOMET, PRIJATELJSKA UTAKMICA

Hrvatska se revanširala Švedskoj i slavila u Norrköpingu

Hrvatska se revanširala Švedskoj i slavila u Norrköpingu
HRS

Hrvatska muška seniorska reprezentacija zaključila je reprezentativni tjedan pobjedom nad reprezentacijom Švedske.

U drugoj prijateljskoj utakmici u Norrköpingu hrvatski su rukometaši pokazali puno bolju igru nego u prvom susretu i stigli do pobjede 29:28 (16:17) nad europskim doprvacima.

Manuel Štrlek bio je najbolji strijelac Hrvatske sa sedam pogodaka, a po četiri su dodali Zlatko Horvat, Luka Cindrić i Jakov Vranković. Mate Šunjić skupio je osam obrana. Švedsku je predvodio Mattias Zachrisson sa sedam pogodaka.

Izbornik Lino Červar pohvalio je sve igrače za danas prikazanu igru: "Moram pohvaliti igrače, mislim da je to danas bila druga priča. Mislim da smo igrali kvalitetno i borbeno. Mogu samo pohvaliti mlade igrači koji su osporavani, a pokazali su da itekako mogu. To je poruka da treba vjerovati u sebe. Ne smiju se predati, moraju se dokazati. Moramo imati više povjerenja u mlađe. Sve igramo na sigurnu kartu. Koliko god sam jako zadovoljan mislim da ne trebamo sada misliti da smo previše dobri. Ovo je jedan bljesak koji treba ponavljati."

Vratar Mate Šunjić zadovoljan je kako je njegova momčad igrala u današnjoj utakmici: "Rezultat na kraju pokazuje da smo danas puno bolje stajali na terenu. Sigurno da je lijepo da smo ovu turneju završili s pobjedom i da smo pokazali da ono što smo odigrali neki dan nije prava slika Hrvatske."


Reci što misliš!