Sport

Doigravanje, ABA liga

Zdovc: Na kraju smo izvukli pobjedu protiv Budućnosti i to je jedino bitno

Zdovc: Na kraju smo izvukli pobjedu protiv Budućnosti i to je jedino bitno
Igor Kralj/PIXSELL

Jučerašnjom pobjedom protiv Budućnosti, Cedevita je izjednačila rezultat u polufinalnoj seriji te će u Podgorici odlučivati o prolasku u finale Aba lige

Nakon što je u prvoj utakmici bila nadomak pobjede i na kraju izgubila, u jučerašnjem drugom susretu Cedevita nije imala pravo na kiks. Iako je gotovo cijelu utakmicu vodila, na kraju utakmice Cedevita se ponovno dovela u nezgodnu situaciju.

Ipak, odličnom reakcijom Roka Lenija Ukića, Cedevita je u posljednjoj minuti ipak izbjegla stresnu i neizvjesnu završnicu. Upravo zato, svi u Cedeviti mogu biti zadovoljni izvedbom u završnim minutama koja je upravo u prvoj utakmici u Podgorici bila slaba.

"Čestitam momcima na pobjedi. Malo se u početku vidjela nervoza pa smo kod nekih stvari u obrani zaspali i previše pomagali, no nekako smo poslije uhvatili ritam s par izmjena i treću četvrtinu smo počeli kako treba, agresivno i čvrsto. Ja sam mislio da će se oni možda predati, no utakmica se okrenula s košem sa sredine terena na kraju četvrtine. Još uvijek teško pričam od nervoze jer opet smo im dali nešto što ne bi trebali. Na kraju smo izvukli utakmicu, pobijedili smo i to je jedino bitno", rekao je trener Cedevite, Jure Zdovc.

Jedan od najiskusnijih u redovima Cedevite, Damir Markota, postigao je u jučerašnjoj utakmici sedam koševa, no upravo njegovi koševi početkom posljednje dionice donijeli su Cedeviti lagodniju situaciju.

"Bila je to dosta uzbudljiva utakmica po ne zna koji put ove sezone protiv Budućnosti. Mogla je malo mirnije završiti u našu korist, ali najvažnije je da smo pobijedili, da smo pokazali da možemo i da imamo pozitivnu energiju. Mogli smo i izgubiti. Najvažnije od svega je da smo se izvukli. Idemo dalje", istaknuo je Markota.


Reci što misliš!