Sport

nogomet, bundesliga

Bayer Leverkusen pobjedom skočio na treće mjesto

Bayer Leverkusen pobjedom skočio na treće mjesto
Bayer 04

U susretu 26. kola njemačkog nogometnog prvenstva Bayer Leverkusen je pobijedio Borussiju Mönchengladbach 2-0 skočivši na treće mjesto Bundeslige

Pobjedu 'apotekarima' donijeli su Lucas Alario golom u 39. minuti, te Julian Brandt koji je zabio u posljednjim trenucima susreta. Tin Jedvaj nije nastupio za domaći sastav.

U ranije odigranom susretu Bayern je na Allianz Areni pobijedio HSV 6-0 uz tri gola poljskog napadača Robina Lewandowskog. Bavarci su rutinski odradili posao i pitanje pobjednika je bilo riješeno nakon prvih 20 minuta igre i vodstva 3-0. Junak utakmice bio je trostruki strijelac Robin Lewandowski (12, 19, 90-11), dva gola je zabio Franck Ribery (8, 81), a među strijelce se upisao i Arjen Robben (55). Lewandowski je u 86. minuti promašio kazneni udarac.

Hoffenheim je uvjerljivo pobijedio Wolfsburg 3-0, a ovoga puta Andrej Kramarić se nije upisao među strijelce. Golove za Hoffenheim zabili su Schulz (18), Gnabry (77) i Guilavogui (80-ag), a hrvatski reprezentativac je igrao do 66. minute.

Na ljestvici vodi Bayern sa 66 bodova, Schalke je drugi s 46 bodova, dok se na treće mjesto probio Bayer Leverkusen s 44 boda. 


Reci što misliš!