Sport

umro u snu

Šok u Italiji: Kapetan Fiorentine pronađen mrtav u hotelskoj sobi

Šok u Italiji: Kapetan Fiorentine pronađen mrtav u hotelskoj sobi
ACF Fiorentina

Davide Astori (31), kapetan Fiorentine, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama jutro uoči utakmice protiv Udinesea

Velika tragedija zasjenila je nogometni svijet. Kapetan Fiorentine i suigrač Milana Badelja Davide Astori (31) pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama uoči planirane nedjeljne utakmice protiv Udinesea u Serie A. Prve informacije govore kako je preminuo u snu.

"Fiorentina je duboko ožalošćena što mora obavijestiti da je njen kapetan Davide Astori preminuo nakon iznenadne bolesti. Zbog strašne i delikatne situacije, i iznad svega zbog poštovanja prema obitelji, izražavamo sućut svima", priopćile su "viole", prenose 24 sata.

Utakmica koja se trebala igrati u 15 sati između Udinesea i Fiorentine odgođena je, kao i ona između Cagliarija, njegova bivšeg kluba i Genoe od 12:30.

Astori je bio kapetan Fiorentine i suigrač Milana Badelja te bivši suigrač hrvatskih reprezentativaca Nikole Kalinića i Hrvoja Milića. Bio je i talijanski reprezentativac od 2011. te je skupio 14 nastupa, među kojima je bilo i gostovanje "azzurra" u Splitu u kvalifikacijama za Euro 2016. (1-1).

Astori je ostavio iza sebe djevojku Francescu Fioretti i dvogodišnju kćer Nicole. Karijeru je počeo u Pontisoli, a još je kao stariji pionir prešao u Milan, gdje je počeo igrati profesionalno. Nakon posudbi u Pizzighettone i Cremonese 2008. prešao je u Cagliari i ostavio najznačajniji trag u karijeri.

Osam je godina igrao za momčad sa Sardinije i bio je suigrač Duje Čopa. Otišao je 2014. na posudbu u Romu, a 2015. u Fiorentinu, koja ga je godinu potom otkupila i za koju je odigrao 45 ligaških utakmica.


Reci što misliš!