Sport

Manchester United

Neville: De Gea je jedini prvoklasni igrač kojeg Manchester United ima

Neville: De Gea je jedini prvoklasni igrač kojeg Manchester United ima
Jon Buckle/Press Association/PIXSELL

Legenda Manchester Uniteda i sadašnji nogometni komentator, Gary Neville, na svoj je način komentirao stanje u svojoj bivšoj momčadi pri čemu nije štedio kritike na račun prvotimaca Manchester Uniteda

Kada ste odigrali više od 600 utakmica za Manchester United, i to u njegovim najboljim danima te kada imate 85 nastupa za englesku nogometnu reprezentaciju, onda imate pravo iznositi svoje mišljenje u televizijskim emisijama.

Tako i Gary Neville vrlo britkim, ponekad i podosta grubim načinom komentira stanje u Premiershipu i svojoj bivšoj momčadi.

Neville je često na meti kritika brojnih trenera u Engleskoj koji ne ostaju nijemi na njegove komentare. Poznate su svađe Nevillea s Guardiolom i Wengerom, a sudeći po posljednjim komentarima Neville bi mogao vrlo brzo postati i persona non grata u Manchester Unitedu kojeg u svojim kritikama nimalo ne štedi.

"De Gea je jedini prvoklasni igrač kojem Manchester United ima. Možete reći možda i Sanchez ali još ne u Manchester Unitedu, iako je proteklih pet-šest godina bio na visokom nivou. Drugi igrač za kojeg bih rekao da odrađuje odlično posao, nevezano za to je li svjetska klasa ili ne, jest Antonio Valencia. On je izvrstan", rekao je Neville za Goal.com.

Neville je istaknuo doista sjajnog Španjolca De Geu kao najboljeg u momčadi Manchester Uniteda, no niti jednom riječju nije spomenuo najskuplje pojačanje Crvenih vragova, Paula Pogbu.

Neville misli kako politika kluba ipak nije dobra, jer na uštrb Sancheza mnogi mladi igrači neće moći igrati.

"Problem za Josea Mourinha je kako Lukakua, Rashforda, Martiala i Sancheza složiti u formaciju koja odgovara. To je trenutno veliko pitanje, tko će igrati na desnoj strani? Martial je igrao tu poziciju, Sancheza smo vidjeli nekoliko puta, ali nitko od njih nije idealan za to. Svi oni žele igrati klasičnog napadača. Moraju pokazati kako mogu igrati zajedno", zaključio je trofejni Englez.


Reci što misliš!