Sport

HT prva liga

Rijeka i Dinamo igrat će 7. ožujka

Rijeka i Dinamo igrat će 7. ožujka
Nel Pavletic/PIXSELL

Povjerenik za natjecanje Prve hrvatske nogometne lige Josip Brezni u ponedjeljak je donio odluke o novim terminima utakmica 23. kola koje su se trebale igrati proteklog vikenda, ali su morale biti odgođene zbog lošeg vremena, pa će tako Rijeka i Dinamo svoj susret igrati u srijedu 7. ožujka s početkom u 17 sati

Rijeka i Dinamo trebali su igrati u nedjelju, ali je odgođena odlukom suca utakmice zbog jakog vjetra i nepogodnog terena za igru koji je bio djelomično zaleđen.

Na osnovu dogovora službenih osoba i predstavnika klubova, nova utakmica nije zakazana u roku od 24 sata prema odredbi članka 19. Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a kako se ne bi stvarali novi nepotrebni troškovi, budući je vremenska prognoza za naredne dane i dalje vrlo nepovoljna.

Utakmica između Lokomotive i Osijeka, koja se prvotno trebala igrati u subotu, kada je prebačena na utorak, ponovno je odgođena i njezin novi termin je 7. ožujka i to s početkom u 15 sati.

Utakmica Cibalia - Rudeš još u nedjelju je prebačena za 6. ožujka, dok još uvijek nije određen novi termin utakmice Inter - Istra 1961. Dvoboj u Zaprešiću prvotno se trebao igrati u petak kada je prebačen za ponedjeljak, no kako se vremenske prilike nisu popravile taj je susret još jednom odgođen.

Također, povjerenik za natjecanje Josip Brezni je temeljem suglasnosti Rudeša i Hajduka donio i odluku o zamjeni domaćinstva utakmica 24. i 33. kola. Tako će se u 24. kolu igrati utakmica Hajduk - Rudeš, a u 33. kolu Rudeš - Hajduk.

Predstavnici klubova postigli su dogovor da se izvrši zamjena domaćinstva kako bi se omogućili kvalitetniji uvjeti za odigravanje utakmice koja je na rasporedu u subotu 3. ožujka s početkom u 15 sati, s obzirom da se prema vremenskoj prognozi u Zagrebu i dalje očekuje niska temperatura uz obilne oborine čime se dovodi u pitanje mogućnost odigravanja utakmice.


Reci što misliš!