Sport

Košarka, Kvalifikacije za SP

Marko Popović: Uvijek je užitak igrati pred zadarskom publikom

Marko Popović: Uvijek je užitak igrati pred zadarskom publikom
Dino Stanin/PIXSELL

Marko Popović osvrnuo se na ono što hrvatsku reprezentaciju očekuje protiv Rumunjske i Nizozemske

Jedan od najiskusnijih u hrvatskoj reprezentaciji, Marko Popović prokomentirao je mini pripremni ciklus, ali i velike zadatke koji Hrvatsku očekuju u petak i ponedjeljak.

Hrvatska košarkaška reprezentacija priprema se u Krešinom domu Hrvatska košarkaška reprezentacija priprema se u Krešinom domu

"Prvo i osnovno – treba pobijediti ove dvije utakmice, to je najvažniji cilj. Sistem je takav kakav je, nema najboljih igrača. Jednostavno se moraju odazvati svi kako bi radili za dobrobit hrvatske košarke."

Koliki je motiv igrati u Zadru?

"Očekujem da će navijači doći u što većem broju. Sigurno da je motiv veći i uvijek je užitak igrati pred zadarskom publikom, ali trebamo prije toga napraviti dobar posao, dobro se pripremiti i u ovo malo vremena povezati konce da se odigra dobra utakmica u petak, a nakon toga i u ponedjeljak."

Što očekivati od dvije nadolazeće utakmice?

"Rumunjsku znam s prošlog EuroBasketa, a što se tiče Nizozemske, znam da imaju tri - četiri vrlo kvalitetna igrača, od toga su dvojica koji igraju ACB ligu, a ostatak ekipe baš i ne poznajem. Očekivanja su sigurno dvije pobjede s naše strane jer igramo na domaćem terenu. Nadam se, odnosno uvjeren sam da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo te dvije utakmice", kazao je Popović na kraju razgovora za službene stranice košarkaškog Saveza.


Reci što misliš!