Sport

nogomet, europska liga

RB Leipzig iznenadio Napoli, Atletico uvjerljiv, Celtic bolji od Zenita

RB Leipzig iznenadio Napoli, Atletico uvjerljiv, Celtic bolji od Zenita
celticfc.net

Nogometaši RB Leipziga priredili su iznenađenje pobijedivši na gostovanju Napoli 3-1 u prvom susretu 16-ine finala Europske lige. Atletico Madrid je na gostovanju deklasirao FC Kopenhagen 4-1, dok je Celtic pobijedio Zenit 1-0

Napoli je poveo, međutim gosti su okrenuli rezultat s tri gola i načinili veliki korak prema nastavku natjecanja.

Domaćin je poveo u 52. minuti golom Adama Ounasa kojeg je uposlio hrvatski reprezentativac Marko Rog. Međutim, devet minuta kasnije Nijemci su izjednačili, a pogodak je postigao Timo Werner. Do potpunog preokreta došlo je u 74. minuti kada je Bruma zabio za 2-1 nakon brze kontre, a Werner je u sudačkoj nadoknadi potvrdio pobjedu gostiju. Rog je odigrao cijeli susret za Napoli.

Atletico Madrid je na gostovanju porazio Kopenhagen 4-1, premda su Danci poveli u 15. minuti golom Viktora Fischera. Atletico je do kraja poluvremena okrenuo rezultat golovima Saula Nigueza (21) i Kevina Gameira (37), a u drugom dijelu pobjedu gostiju potvrdili su Antoine Griezmann u 71. minuti, te Vitolo u 77. minuti. Šime Vrsaljko nije nastupio za Atletico.

AEK i Dynamo Kijev su odigrali 1-1. Viktor Tsigankov u 19. minuti doveo goste u vodstvo a izjednačio je Astrit Ajdarević u 80. minuti. Marko Livaja je odigrao cijeli susret za AEK, a u 22. minuti je dobio žuti karton, dok Josip Pivarić nije nastupio za goste.

Celtic je Zenit pobijedio 1-0, a pogodak odluke zabio je Callum McGregor u 78. minuti utakmice. Jozo Šimunović je igrao cijeli susret za škotski sastav.

Uzvratne utakmice su 22. veljače.


Reci što misliš!