Sport

atletika

Paola Borović: Zadovoljna sam zimskim pripremama, nadam se dobrom rezultatu u Istanbulu

Paola Borović: Zadovoljna sam zimskim pripremama, nadam se dobrom rezultatu u Istanbulu
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U subotu 17. veljače na rasporedu je Dvoransko prvenstvo Balkana u atletici koje će se održati u Istanbulu. Tamo će svoj prvi službeni nastup sezone imati državna prvakinja u troskoku i skoku u dalj, naša sugrađanka Paola Borović

Paola se za početak sezone cijelu zimu marljivo pripremala u Zagrebu, a odradila je i nekoliko natjecanja van konkurencije na kojima je potvrdila svoju sjajnu formu.

"Zadovoljna sam kako sam odradila zimski dio priprema. Sposobnosti su mi narasle u svim segmentima i to me veseli. Početak sezone otvorila sam osobnim rekordom od 13.49 metara, koji je samo jedan centimetar kraći od državnog rekorda Silvije Mrakovčić iz davne 1996. godine. Međutim, kako atletska dvorana u Zagrebu još nije bila gotova za ovu zimu, iako je bilo najavljeno, nisam imala gdje skakati skokove iz punog zaleta. To je jedan od uzroka zbog kojeg sam imala jako puno prijestupa. Skokovi s prijestupom su bili jako dobri i to mi je pokazatelj da sam na dobrom putu", kazala je Paola u razgovoru za eZadar.

U subotu je očekuje Dvoransko prvenstvo Balkana na kojem će odličnu predsezonu pokušati preslikati na službene rezultate.

"Zimska sezona je izuzetno kratka i nema puno natjecanja, samim time ni puno prilika za posložiti dobar skok. U petak putujem u Istanbul na Prvenstvo Balkana, skakat ću samo troskok jer natjecanje traje jedan dan pa mi je prenaporno skakati i skok u dalj. Glavni cilj mi je tehnički što bolje odraditi natjecanje te naravno, kao i uvijek, dati sve od sebe i uživati. Ako se sve posloži vjerujem da ni dobri skokovi neće izostati."

Mi se svakako nadamo dobrim vijestima iz turske metropole!


Reci što misliš!