Sport

Tenis, Davis Cup

Borna Ćorić donio prvi bod Hrvatskoj protiv Kanade

Borna Ćorić donio prvi bod Hrvatskoj protiv Kanade
Marko Prpic/PIXSELL

Iako je izgubio prvi set, hrvatski tenisač Borna Ćorić odličnom je igrom u nastavku potpuno izbezumio Vaseka Pospisila i slavio s 3:1 u setovima

Prije samog početka meča, kanadski izbornik Dančević odlučio je zamijeniti Polanskyja, s kojim je Ćorić prvotno trebao igrati, s Pospisilom, koji je puno kvalitetniji igrač. Ipak, Ćorićevo iskustvo na zemlji i odabir podloge koji je njemu prirodniji, trebalo mu je dati prednost pred Pospisilom.

Prvi set ipak nije tako krenuo. Prvih sedam gemova prošlo je bez break prilika. Oba igrača su koliko toliko držali vlastite servise pod kontrolom i odbijali napade suparnika. U osmom gemu, naš tenisač ipak pada. Slab servis, nekoliko neforsiranih grešaka i Pospisil dolazi do 0:40 i tri break šanse. Drugu loptu je iskoristio i poveo sa 5:3 te sigurnim servisom osvojio prvi set.

U drugom setu, Ćorić ipak počinje koristiti prednost koju mora imati pred kanadskim tenisačom na sporijoj, zemljanoj podlozi. Već u drugom gemu oeuzeo je break suparniku i rano poveo s 3:0. Mogao je i u četvrtom gemu doći do još jednog breaka i praktički riješiti drugi set, no Pospisil se uspio obraniti.

Do kraja seta, Ćorić je uspio još jednom oduzeti servis Pospisilu te je tako osim dobitka seta sa 6:2, imao prednost prvog servisa u trećem setu. Upravo se to pokazalo ključnim u trećem setu. Već u drugom gemu, Ćorić je oduzeo servis protivniku, poveo s 3:0 i mirno grabio prema vodstvu. Odlično je igrao Ćorić u trećem setu što pokazuje podatak da mu je Pospisil oduzeo samo tri poena na servisu. Konačno, naš tenisač rutinski je uzeo i treći set, ovoga puta sa 6:3.

Bilo je jasno kako se Pospisil polako raspada i kako Ćorić treba čvrsto pritisnuti i što prije okončati ovaj meč. Nastavio je hrvatski tenisač odlično igrati i u četvrtom setu te je odmah u trećem gemu oduzeo servis Pospisilu. Bila je vidljiva nervoza na licu kanadskog tenisača te je postalo jasno kako Ćorić mora samo privesti meč kraju.

To je naš tenisač i učinio. Dobro je servirao i još uspio iskoristiti potpuni pad u igri Pospisila i uzeti mu još jedan servis kod vodstva 4:2. Na kraju je Ćorić sa 6:2 uzeo četvrti set i konačno slavio u prvom meču. Prva pobjeda u susretu protiv Kanade važan je psihološki impuls našoj momčadi, a priliku da možda pomrsi planove Kanadi imati će Viktor Galović koji u drugom meču igra protiv favoriziranog Denisa Shapovalova.

Davis Cup, 1. kolo: 

Hrvatska - Kanada 1:0 

Borna Ćorić (Hrvatska) - Vasek Pospisil (Kanada) 3:6 6:2 6:3 6:2


Reci što misliš!