Sport

Premiership 17/18

Dejan Lovren asistirao za pobjedu Liverpoola u sudačkoj nadoknadi

Dejan Lovren asistirao za pobjedu Liverpoola u sudačkoj nadoknadi
premierleague

Prvi dan 2018. godine donio je nekoliko zanimljivih utakmica engleskog Premiershipa. Posebno je zanimljivo bilo u Burnleyu gdje je Liverpool u posljednjoj minuti došao do važne pobjede

U prvoj utakmici novogodišnjeg 22. kola, Brighton je ugostio Bournemouth. Vrlo brzo su domaći došli do vodstva. Već u petoj minuti, Izquierdo je ubacio u peterac gdje je natrčao Knockaert i poentirao u praznu mrežu. Dvadesetak minuta kasnije, mogao je Brighton povesti i s dva razlike, ali je udarac Murraya odlično obranio Begović.

U 33. minuti gosti su došli do izjednačenje. Iz kornera je ubacio Ibe, skočio Cook i odličnom parabolom glavom prevario sve i zabio za 1:1. Drugi dio počeo je slično kao i prvi. Ponovno je Brighton u uvodnim minutama došao do vodstva.

Fantastičan je bio Izquierdo koji je ponovno napravio veći dio posla i lijepo uposlio Murraya koji je rutinski zabio za novo vodstvo.

Lijepu utakmicu zaključio je Wilson izjednačujućim pogotkom u 79. minuti. Izveden je korner, lopta je cijelo vrijeme bila u šesnaestercu te ju niti domaći nisu mogli izbaciti niti gostujući ugurati u gol. Nakon gotovo pola minute gužve, nekako je došla do Wilsona koji se odlično snašao i zabio za konačnih 2:2.

Liverpool je u gostima kod Burnleya došao do pobjede na njima, ove sezone, prilično nesvojstven način. Običavali smo gledati kako Liverpool prima golove i nerijetko gubi utakmice u zadnjim minutama, no danas su pokazali karakter i došli do slavlja.

Prvo poluvrijeme bilo je prilično slabo i dosta negledljivo. Liverpool je imao dominaciju u posjedu, a izuzev udarca Oxlade-Chamberlaina teško bismo mogli izdvojiti neki pamtljivi i zanimljiviji dio.

U drugom dijelu ipak obje ekipe izgledaju puno opasnije. Liverpool je došao do prvog vodstva u 61. minuti. Lopta je došla do Manea koji se prekrasno oslobodio i još ljepše pucao ispod same prečke. U tim trenucima Liverpool je pokušavao doći i do još jednog pogotka međutim Burnley je opasnim kontrama i polukontrama onemogućavao potpunu dominaciju gostiju.

I onda, u 87. minuti dolazi pogodak domaćih čime su svi gledatelji vjerojatno pomislili kako će ovo biti klasična Liverpoolova utakmica. Lopta je ubačena u šesnaesterac, Vokes ju je prebacio na drugu stativu gdje je spreman bio Gudmundsson koji je potpuno neometan bez problema zabio gol. Treba istaknuti katastrofalnu i gotovo pa niželigašku reakciju Joea Gomeza koji je bez trzaja ispratio kako lopta putuje do igrača kojeg je on čuvao.

Ipak, Liverpool dolazi na kraju do zaslužene pobjede. Oxlade-Chamberlain je ubacio, hrvatski branič Lovren odlično pucao a njegov udarac koji je išao prema mreži još je dodatno potvrdio Klavan donijevši time Liverpoolu 12. pobjedu ove sezone. Naš reprezentativac odigrao je vrlo dobro svih 90 minuta za Liverpool.

U prvom dijelu utakmice između Leicestera i Huddersfielda nije bilo previše interesantnih trenutaka te se većina onoga što je odredilo utakmicu događalo u drugih 45 minuta. Već nakon pet minuta drugog dijela, Leicester je mogao doći do vodstva, ali udarac Slimanija nije bio precizan.

Ipak, tri minute kasnije, domaći zabijaju. Albrighton je napamet ubacio u šesnaesterac ali je lopta došla do Mahreza koji isprve lijepo pogađa suprotni kut vratara Lossla. U narednim minutama Leicester je i riješio pitanje pobjednika. Iako je prvo sudac poništio pogodak Okazakija zbog prekršaja, u 60. minuti pogodak je bio regularan. Mahrez je povukao kontru, uposlio Slimanija koji rutinski zabija pored nemoćnog vratara za 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je Albrighton u drugoj minuti sudačke nadoknade. Mahrez je uposlio Graya koji oštro ubacuje u sredinu gdje nitko ne zaustavlja loptu već ona dolazi do Albrightona koji zakucava u praznu mrežu. Unatoč već riješenoj utakmici, dojma smo kako je u trenutku upućivanja Mahrezove lopte, Gray bio u zaleđu te gol nije smio biti priznat.

U utakmici dviju momčadi kojima su bodovi nasuše potrebni za bijeg od zone za ispadanje, gosti iz Newcastlea bili su uspješniji. U prvom dijelu, Newcastle je apsolutno bio bolja ekipa. Dobre prilike imali su Atsu u 15. minuti i Clark u 31. minuti, no njihovi udarci nisu bili dovoljno precizni. Odličan je bio i vratar Stokea, Jack Butland koji je držao domaću ekipu u igri.

U drugom dijelu, Stoke je postao konkretniji ali gosti dolaze do vodstva. U 73. minuti, Murphy je jako lijepo istrčao polukontru te odlično uposlio Pereza kojemu iz te pozicije nije bilo teško zabiti. Domaći su se pokušali vratiti, imao je i Mame Diouf lijepu priliku u drugoj minuti sudačke nadoknade ali se mreže nisu tresle te Newcastle osvaja važna tri boda.


Reci što misliš!