Sport

Turska nogometna liga

Težak poraz Tudora u gradskom derbiju

Težak poraz Tudora u gradskom derbiju
Ivo Čagalj/PIXSELL

Novi prvenstveni poraz doživio je Igor Tudor u Turskoj. Njegov je Galatasaray u sklopu 14. kola turskog prvenstva u gradskom derbiju s 3:0 poražen od Bešiktaša te bi mogao izgubiti vodeću poziciju na prvenstvenoj ljestvici

Sutra bi po svemu sudeći Galatasaray Igora Tudora mogao prepustiti vodeću poziciju turskog prvenstva. Galata je u trećoj uzastopnoj gostujućoj utakmici upisao poraz, čime je poljuljao svoju poziciju na vrhu turske Super Lig.

Danas je u gradskom derbiju protiv Bešiktaša, na gostovanju u Vodafone Parku, Tudorova momčad doživjela težak poraz, Bešiktaš je slavio s 3:0, iako je rezultat mogao biti i puno gori po Galatasaray.

Nakon poprilično izjednačenih prvih 45 minuta, u kojima su obje momčadi mogle doći do ponekog pogotka, uslijedila je potpuna dominacija domaćina u drugom dijelu. Tudorovi su igrači nestali s travnjaka i pravo je čudo što su Bešiktaševi napadači sve uspjeli promašiti.

Na samom startu drugog poluvremena Tosun koristi slabu reakciju Galatasarayevog vratara Muslere, koji ne uspijeva ukrotiti ubačaj s desne strane, ispada mu lopta iz ruku i Tosun zabija za 1:0 Bešiktaša.

Nizali su domaćini promašaj za promašajem, jedan nevjerojatniji od drugog, a onda je 20 minuta prije kraja Tošić zapečatio sudbinu Galate zabivši za 2:0. Bespomoćno je izgledao na klupi Tudor, vjerojatno je čekao da susret završi jer njegovi igrači nisu mogli ništa napraviti u drugom poluvremenu, ali prije posljednjeg sučevog zvižduka posljednji čavao u Galatasarayev lijes zakucao je Alvaro Negredo.

Tek što je ušao u igru Negredo na dodavanje Medela prolazi kroz gostujuću obranu kao kroz švicarski sir, prelazi i Musleru i zabija za konačnih 3:0. Matej Mitrović nije ulazio u igru kod domaćina.

Galatasaray nakon 14 odigranih utakmica ima 29 bodova, drugi je Basaksehir s 27 bodova i utakmicom manje. Sutra će, pobijedi li kod kuće slabašni Osmanlispor, Basaksehir preuzeti vrh prvenstvene ljestvice. Treći je Bešiktaš s 26 bodova.


Reci što misliš!