Sport

košarka

Veterani Pet bunara u Beogradu osvojili najveći turnir u Europi

Veterani Pet bunara u Beogradu osvojili najveći turnir u Europi

Proteklog vikenda u Beogradu se održao najveći veteranski turnir u košarci u Europi pod nazivom „X Memorijalni turnir Dragiša Šarić“. Na turniru je ukupno nastupilo 59 ekipa iz 15 država.

Na turniru su sudjelovale i tri zadarske ekipe, Otok Ugljan u kategoriji 50+, Pet bunara u kategoriji 40+ i Puntamika u kategoriji 35+.

Najveći uspjeh su ostvarili veterani Pet bunara koji su od 8 ekipa u kategoriji 40+ osvojili prvo mjesto u finalu pobijedivši ekipu Valjeva rezultatom 59-54. dok su veterani Puntamike osvojili odlično drugo mjesto u kategoriji 35+ u finalu izgubivši od ekipe AST Beograd rezultatom 57-37.

Ekipa Otok Ugljana je u kategoriji 50+ ostvarila jednu pobjedu protiv ekipe Ljubljane i jedan poraz protiv ekipe Velike Gorice koji ih je koštao ulaska u polufinale.

Ekipa Pet bunara je prvog dana turnira pobijedila ekipu Nikšića rezultatom 59-41, te nakon toga ekipu Istanbula rezultatom 57-52.

U finalnoj utakmici pred punom dvoranom u Sportskom centru Vizura, ekipa Pet bunara je u napetoj utakmici tek u samoj završnici uspjela slomiti otpor odlične ekipe Valjeva, te obraniti naslov pobjednika turnira od prošle godine.

Na finalnoj utakmici su bile i brojne legende košarke kao što su Dražen Dalipagić, Predrag Danilović, Aleksandar Đorđević, Nikola Plećaš, Duda Ivković, Razija Mujanović, Dragan Kapičić i drugi, te su podijelili pehare i medalje najboljim ekipama.

Finale: Pet bunara – Valjevo 59-54

Pet bunara: Zrilić 11, Čarapić, Miškulin 6, Ostojić 16, Seratlić, Jerak 10, Parezanović 16

Za najboljeg igrača turnira u kategoriji 40+ proglašen je igrač Pet bunara Ivan Zrilić.


Reci što misliš!