Sport

Nogomet, Premiership

Arsenalu pripala golijada protiv Evertona, Vlašiću svih 90 minuta

Arsenalu pripala golijada protiv Evertona, Vlašiću svih 90 minuta
Arsenal FC

Nogometaši Arsenala pobijedili su na Goodison Parku Everton 5-2, u susretu 9. kola engleskog prvenstva, a čak tri pogotka pala u sudačkoj nadoknadi

Everton je poveo u 12. minuti golom Waynea Rooneyja, a Arsenal je do kraja poluvremena uspio izjednačiti pogotkom Nacha Monreala. Mesut Özil je 53. minuti doveo 'Topnike' u vodstvo, a korak bliže pobjedi gosti su stigli u 74. minuti kada je Alexandre Lacazette lijepo zabio za 3-1.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 68. minuti kada Everton ostao s igračem manje nakon isključenja Idrissa Gueyea (68). Gosti su do kraja utakmice zabili još dva gola, a strijelci su bili Aaron Ramsey (90) i Alexis Sanchez (90+5), dok je pogodak za Everton zabio Oumar Niasse (90+3). Hrvatski nogometaš Nikola Vlašić odigrao je cijeli susret za Everton koji je već pet pobjeda u svim natjecanjima bez pobjede.

Arsenal je ovom pobjedom skočio na peto mjesto sa 16 bodova koliko ima i Chelsea na četvrtoj poziciji. Na vodeće tri pozicije su Manchester City s 25 bodova, Manchester United s 20 i Tottenham sa 17 bodova. 

Everton ima osam bodova i nalazi se na 18. mjestu koje vodi u niži rang natjecanja što će dodatno otežati poziciju menadžera Ronalda Koemana.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!