Sport

Košarka, ABA Liga

ABA: Cibona sutra u hrvatskom derbiju dočekuje Cedevitu

ABA: Cibona sutra u hrvatskom derbiju dočekuje Cedevitu
Slavko Midzor/PIXSELL

Pred nama je prvi košarkaški derbi Cedevite i Cibone

U 4. kola ABA lige aktualni prvaci Hrvatske gostuju kod Vukova u Košarkaškom centru Dražen Petrović.

Nakon nekoliko posrtanja u ovom natjecanju i Eurokupu trener Cedevite veseli se ovoj utakmici.

"Igrači će biti motivirani, u to ne sumnjam. Mi smo u nizu od dva poraza i moramo što prije taj niz prekinuti. Neće biti lako. Cibona će sigurno napraviti sve da nas dobije, ali tu se isto vidi karakter igrača. Vidjet ćemo kako će igrači na to odgovoriti na terenu. Mi kroz utakmice moramo rasti, uigravati se i pobjeđivati", izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Strateg Cibone Slobodan Subotić ima želju da mu igraču budu na maksimumu, jer se jedino tako može slaviti protiv objektivno jačeg protivnika.

"Mislim da će moji igrači dati sve od sebe da pruže dobru partiju i ako je moguće dobiju utakmicu. Cibona je pokazala i prošle sezone kad je izgubila u petoj utakmici doigravanja za prvaka, da može parirati. To je sad postao gradski derbi, nadam se da će biti publike sa željom da nama pomogne, a bilo bi jako dobro da mi pobjeđujemo te utakmice koje igramo u svovj dvorani", rekao je Subotić.

Utakmica u Draženovu domu počinje u 21 sat, a od 17 sati treći naš predstavnik u ovom natjecanju, Zadar dočekuje beogradski Partizan.


Reci što misliš!