Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2018

Argentina opasno smanjila izglede za odlazak na SP u Rusiju

Argentina opasno smanjila izglede za odlazak na SP u Rusiju
AFA

Argentinska nogometna reprezentacija je nakon 17. kola južnoameričkih kvalifikacija za plasman na SP 2018. smanjila izglede za odlazak u Rusiju s obzirom na to da je sinoć u susretu protiv Perua (0-0) osvojila svega bod

Argentina, dvostruki svjetski prvak predvođena jednim od najboljih svjetskih nogometaša Lionelom Messijem, i Peru imaju jednak broj bodova, 25. Veće izglede za dodatno doigravanje ima Peru koji je na petom mjestu ljestvice s boljom gol razlikom, dok je Argentina šesta.  U zadnjem kolu kvalifikacija Argentina gostuje kod Ekvadora, a Peru igra kod kuće protiv Kolumbije.

Na SP se izravno plasiraju prve četiri reprezentacije, a petoplasirana ide u doigravanje protiv Novog Zelanda.

Od deset reprezentacija Južne Amerike izravan plasman je osigurao prvoplasirani Brazil koji ima 38 bodova. Brazil je sinoć odigrao neriješeno s Bolivijom (0-0) koja nema izgleda za odlazak u Rusiju.

Na drugom je mjestu s 28 bodova Urugvaj koji je također odigrao neriješeno (0-0) protiv zadnje Venezuele. Treći je Čile koji je s 2-1 pobijedio Ekvador. Čile ima 26 bodova kao i četvrtoplasirana Kolumbija koja je s 1-2 izgubila od Paragvaja koji s 24 boda ima hipotetske izglede za plasman u doigravanje.


Reci što misliš!