Sport

Košarka, EP

Francuzi nanijeli težak poraz Islandu

Francuzi nanijeli težak poraz Islandu
fiba.basketball

Nedjeljni program na Europskom prvenstvu u košarci otvorili su Francuska i Finska, a Francuzi su upisali visoku pobjedu 115:79 i "zakucali" Island za dno skupine

Francuska je rutinski stigla do druge pobjede na ovom Europskom prvenstvu, a Islanđani su upisali i treći visoki poraz. Razlika u kvaliteti bila je prevelika, Island je još solidno odradio prvo poluvrijeme, ali u nastavku susreta potpuno je nestao s parketa.

Francuzi se tako oporavljaju od poraza protiv Finske na startu Europskog prvenstva, s dvije pobjede nakon toga polako hvataju ritam i izgledaju bliže onom kakvima su se očekivali. Island s druge strane ostaje na samom dnu skupine te je prilično izvjesno da neće vidjeti sljedeću fazu natjecanja što i ne predstavlja neko posebno iznenađenje.

Momčad Vincenta Colleta trebala je vremena da uđe u pravi ritam, Islanđani su vrlo dobro krenuli, puno toga pogodili, ali istovremeno nisu ništa mogli obraniti i Francuska je već nakon deset minuta ubacila gotovo 30 poena, no nije imala visoku prednost.

Do odlaska na odmor ništa se nije promijenilo, igralo se otprilike u istom ritmu i Francuska je na poluvremenu imala vodstvo 49:42.

Treća dionica bila je ključna. U drugo poluvrijeme Francuska je ušla puno bolje, punila je koš Islanđana lakoćom i prednost je iz minute u minutu sve više rasla. Fizički nadmoćni Francuzi čak i nisu dominirali u skoku, ali su to nadoknađivali fantastičnim postotkom ubačaja iz igre.

Island je imao previše drugih napada, uhvatio je čak 18 skokova u napadu, ali zato je Francuska na drugoj strani ubacivala više od 70 posto šuteva za dva poena i čak 56 posto za tricu. Island potpuno suprotno, imao je manje od 40 posto ubačaja iz igre.

Završilo je s visokih 115:79 za Francusku koju su predvodili Nando De Colo sa 16 poena i pet ukradenih lopti te s po 14 poena Kevin Seraphin i Edwin Jackson. Kod Finske Jon Stefansson ubacio je 23 poena uz sedam skokova.

Skupina A:

Francuska - Finska 115:79

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!