Sport

Rukomet

Šest hrvatskih rukometnih klubova ove sezone u europskim natjecanjima

Šest hrvatskih rukometnih klubova ove sezone u europskim natjecanjima
rknexe.hr

Pripreme i turniri bliže se kraju, a nova rukometna sezona već kuća na vrata. No, ne počinje samo natjecanje u SEHA Ligi već će naši klubovi početkom rujna započeti i svoje europske avanture

Ove godine Hrvatsku će u tri različita natjecanja predstavljati šest klubova, četiri u muškoj i dva u ženskoj konkurenciji. Od muških klubova u Ligi prvaka natjecat će se rukometaši PPD Zagreba, a u kvalifikacijama EHF Kupu Nexe, Dubrava i Gorica. Kod žena plasman u Ligu prvakinja kroz kvalifikacije će pokušati izboriti Podravka Vegeta, dok će Lokomotiva krenuti po obranu naslova u Challenge Kupu.

Prvi će svoju europsku sezonu otvoriti rukometaši Dubrave i Gorice u prvom pretkolu EHF Kupa. Obje momčadi igrat će prve susrete 2. rujna. Gorica će na svom terenu od 19 sati ugostiti estonski klub Pölva Serviti. Uzvrat je tjedan dana kasnije u Estoniji s početkom u 18 sati po lokalnom vremenu. Dubrava će susret prvog pretkola igrati u Litvi protiv Klaipede Dragunas od 118 sati po lokalnom vremenu. Susret je također tjedan dana kasnije u Dubravi od 19 sati.

Nexe se uključuje u EHF Kup uključuje u drugom pretkolu gdje čeka pobjednika iz susret Gorice i Pölve Serviti. Prva utakmica drugog pretkola igrat će se 7. ili 8. listopada, a uzvrat je tjedan dana kasnije.

Zagreb svoju novu sezonu u Ligi prvaka počinje 16. rujna gostovanjem kod švedskog prvaka IFK Kristianstada. Osim Šveđana, Zagreb će u skupini A igrati protiv Barcelone, Vardara, Rhein-Neckar Löwena, Wisle Plock, MOL-Pick Szegeda i Nantesa. Prvu domaću utakmicu Zagrebaši će u Areni Zagreb igrati 23. rujna u 20 sati protiv MOL-Pick Szegeda. 

Kvalifikacije za Ligu prvakinja će ove sezone ponovo morati igrati rukometašice Podravke Vegete. Za prvo mjesto u skupini borit će se protiv norveškog Vipers Kristiansanda koji je i domaćin turnira, turskog Kastamonua i bjeloruskog Gomela. Kvalifikacijski turnir igra se po principu polufinala i finala, pa će tako Podravka u polufinalu 9. rujna igrati protiv Kastamonua u 19:30. Dan kasnije finale će se igrati u 18:30, a susret za treće mjesto u 16 sati. Prvo mjesto vodi u Ligu prvakinja, dok preostala mjesta vode u EHF Kup.

Lokomotiva u obranu naslova u Challenge kupu kreće od trećeg kola koje se igra 11. ili 12. studenog. Protivnice će im biti bolje iz susreta drugog kola u kojem će se sastati moldavski HC Olimpus-85 SSSH-2 i austrijski UHC Müllner Bau Stockerau. 


Reci što misliš!