Sport

Glavu gore

Kolak nakon četvrtog mjesta: Trebala bih biti sretna

Kolak nakon četvrtog mjesta: Trebala bih biti sretna
AP Images

Izvući ću pozitivno iz ovoga, dignuti se na noge i idemo dalje. Jednog dana ću se smijati ovome, poručila je Sara

Sara Kolak osvojila je četvrto mjesto na Svjetskom atletskom prvenstvu u bacanju koplja. U razgovoru za HRT otkrila je svoja razmišljanja o današnjem nastupu. 

"Treba se naspavati, napraviti analizu, popričati i dići opet na noge. Imamo još dva natjecanja, dati sve od sebe i popraviti stvari koje nisu štimale", rekla je Kolak.  

"Uvijek je dobro s dobrim hicem otvoriti natjecanje, ali digla sam se u drugom, tako da uvijek ne može biti perfektno", kaže Sara koja je natjecanje otvorila s neispravnim pokušajem. 

"Zlato je uzela Čehinja Barbora Špotakova. Svaka joj čast, zasluženo je uzela zlatnu medalju. Zadovoljna samo, zdrava sam, dogodilo se ovo četvrto mjesto - trebala bih biti sretna, ovo je moje prvo Svjetsko prvenstvo", rekla je Sara. 

"Izvući ću pozitivno iz ovoga, dignuti se na noge i idemo dalje. Jednog dana ću se smijati ovome. Uvjeti mi nisu smetali", priznaje u razgovoru. 

Trener Sare Kolak, Andrej Hajnšek, usprkos četvrtom mjestu bio je zadovoljan: 

"Nije bilo loše, ali je bilo premalo za medalju. Sljedeći put trebamo sve bolje odraditi, znamo o čemu je problem i sve ćemo riješiti."

Sara je danas imala određene želučane tegobe.

"Vidjeli smo da danas nije bila Sara prava, ali ako si u svojem najboljem četvrti na svijetu - to nije loše."

"Poslije Rija sam rekao da još s njom trebam raditi dvije godine, da prebaci 67 metara, još imamo godinu dana i mislim da će onda početi serijsko pobjeđivati."

"Sada samo bili prvi put na Svjetskom prvenstvu, ali neću se kriti iza iskustva, ako si dobar - onda si dobar", zaključio je Hajnšek.


Reci što misliš!