Sport

Sretno, naši!

Tri hrvatska predstavnika večeras u borbi za play-off Europske lige

Tri hrvatska predstavnika večeras u borbi za play-off Europske lige
Slavko Midzor/PIXSELL

Dinamo, Hajduk i Osijek večeras će u uzvratnim susretima 3. pretkola Europske lige tražiti put do play-offa. Dinamo iz prve utakmice ima prednost 2-1, Hajduk je igrao bez pogodaka, dok je Osijek iznenađujuće slavio u Nizozemskoj s 1-0

Prvi će na travnjake istrčati nogometaši Dinama (19:00) koji u Norveškoj igraju protiv Oddsa. 

Susret je najavio trener modrih, Mario Cvitanović:

"Očekivanja su jasna i poznata, a to je prolaz. Također, želimo poboljšanje u svim segmentima i ispravak stvari koje nisu dobre. Najveća opasnost prijeti kao i u prvoj utakmici, brzi i organizirani kontranapad i njihova motorika. To su demonstrirali u prvoj utakmici. Šteta što mi nismo kapitalizirali našu prednost iz prvog dijela izraženijim rezultatom, ali zato moramo biti oprezni, moramo ustrajati u tome da to ispravimo u budućnosti."

U 20:30 započinje susret Hajduka i Brondbyja koji će se igrati pred prepunim tribinama Poljuda.

Trener bilih, Joan Carrillo, najavljuje pametnu igru protiv danskog velikana:

"Očekujem još jedan fizički težak susret, a morat ćemo biti oprezni jer imaju jako dobre individualce koji će kazniti naše pogreške. Jasno, oni žele da mi napadamo i da nam u tranziciji oduzmu loptu. S obzirom na to da moramo pobijediti, moramo i napasti. No, igrat ćemo ozbiljnu utakmicu i napadat ćemo glavom. Imamo veliku odgovornost jer će na Poljud doći 30 tisuća ljudi i moramo im pružiti sreću i veselje."

Osječani večeras posljednji istrčavaju na travnjak (20:45). Na također prepunim tribinama Gradskog vrta branit će prednost 1-0 stečenu na gostovanju kod PSV-a.

Trener Zoran Zekić utakmicu je označio kao povijesnu za njegov Osijek:

"Ne možemo pobjeći od spoznaje da je ovo za Osijek zaista povijesna utakmica. Sigurno je da će igrači dati sve od sebe i da će se, kako mi to često volimo reći, bacati na glavu. No, u svemu tome moramo biti pametni i taktički disciplinirani te raspoloženi na terenu. Sama želja neće biti dovoljna, ako opet ne budemo ispunjavali sve što se dogovorimo, kao što smo to radili u Eindhovenu."


Reci što misliš!