Sport

Nogomet, Liga prvaka

Kek: Presudilo je srce, inat i naša velika želja

Kek: Presudilo je srce, inat i naša velika želja
Goran Kovacic/PIXSELL

Presudilo je večeras srce, golema želja i inat. Čestitam igračima i svima koji su dali sve da dođemo do ovoga velikog uspjeha u jednoj fantastičnoj atmosferi, rekao je trener Rijeke Matjaž Kek nakon što je njegova momčad došla korak do Lige prvaka

Hrvatski se prvak plasirao u playoff Lige prvaka čime su osigurali najmanje grupnu fazu Europske lige. Bijeli su na Rujevici protiv Salzburga odigrali bez pogodaka što je bilo dovoljno za prolazak dalje nakon 1:1 u gostima.

"Dali smo sve što smo imali, poslužila nas je i sreća koja je u ovakvim utakmicama neophodna. Osigurali smo jesen u Europi i napunili kasu", rekao je Kek za kamere HRT-a jer je Rijeka ovim prolaskom zaradila minimalno 5,6 milijuna eura i osigurala jesen u Europi.

Zaželio je Kek svim hrvatskim predstavnicima koji sutra igraju treće pretkolo Europske lige uspjeh: 

"Od srca želim puno sreće Dinamu, Osijeku i Hajduku da ostvare prolazak pa da pokažemo kako taj hrvatski nogomet nije tako loš kako ga neki pokušavaju prikazati."

"Zasluženo smo prošli dalje i razveselili smo naše navijače. Dali smo zadnji atom snage i borili smo se do kraja", rekao je Matej Maleš. 

Mario Gavranović je istaknuo kako je važno što su ostvarili cilj. 

"Prošli smo dalje, pišemo povijest ovog kluba. Hvala svima koji su došli, siguran sam da će i dalje biti ovakva atmosfera na ovom stadionu", dodao je Vešović.  

Bijeli znaju već i moguće protivnike u playoffu Lige prvaka. U ždrijebu koji će se održati u petak Rijeka neće biti nositelj, a mogući suparnici su Olympiakos, Celtic, Kopenhagen, APOEL i Maribor.


Reci što misliš!